ARTAM'ın sezon finali müzayedesinde Osmanlı'dan çağdaş sanata uzanan seçkin eserler sanatseverlerle buluşacak
ARTAM Antik Müzayede evi sezonun son müzayedesinde Osmanlı’nın son döneminden günümüz çağdaş sanatına uzanan geniş bir eser seçkisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Türk resim sanatının farklı kuşaklarını ve estetik arayışlarını bir araya getiren 407. Müzayede; Ferruh Başağa, Burhan Doğançay, Nejad Melih Devrim, Fausto Zonaro, Hoca Ali Rıza, Komet, Avni Arbaş, Selim Turan, Adnan Varınca, Nuri İyem, Neş’e Erdok, Mustafa Ata, Eren Eyüboğlu, Alev Ebüzziya ve Ömer Uluç’un da aralarında bulunduğu sanatçıların karakteristik yapıtlarını sunuyor.
İSTANBUL MANZARALARI
21 Haziran’da gerçekleşecek müzayedenin öne çıkan bölümlerinden biri de İstanbul’un değişen yüzünü resim sanatının farklı dönemlerinden sanatçıların gözünden izleme imkânı sunan manzara seçkisi. Osmanlı saray ressamı Fausto Zonaro’nun ışık ve atmosfer ustalığını yansıtan kompozisyonu, Leonardo de Mango’nun İstanbul’u duyarlı bir gözlemle aktaran manzarası, Mıgırdiç Civanyan’ın Boğaz’ı şiirsel bir duyarlılıkla yorumlayan eseri ile Feyhaman Duran, Ayetullah Sümer ve Bayram Gümüş’ün kente ilişkin farklı bakışları, İstanbul’un kültürel hafızasını resim sanatı üzerinden yeniden okumaya olanak tanıyor.
Müzayedede yer alan yapıtlar 21 Haziran’a tarihine kadar www.artam.com adresinde ve Maçka’daki Antik Palace’ta görülebiliyor.
patronlardunyasi.com















