Akçakoca GS'yı nasıl kurtaracak?
GS'NİN ÇİÇEĞİ BURNUNDA YÖNETİSİ ENGİN AKÇAKOCA KURTULUŞ PROJESİNİ ANLATTI.

Üstelik Akçakoca, bu sorunun çözümünde yanlız değil. Oluşturulan finansman komitesinde yine kamuoyunun yakından tanıdığı Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat ve borsacı Ahmet Dedehayır yer alıyor. Galatasaray'ın finansmanı sorununun çözümü için elinden geleni yapacağını belirten Akçakoca, yönetim kurulunun komiteler şeklinde örgütlenerek güzel bir organizasyon oluşturduğunu vurguladı. Galatasaray’ın "muhteşem" günlerine çok kısa sürede döneceğine inandığını belirten Akçakoca, "Açık konuşmak gerekirse, bugün proje yok, o yok, bu yok yine de muhteşem gün yaşıyoruz" dedi. Öncelikle kısa vadeli sorunları gidermeye çalışacaklarının altını çizen Akçakoca, finansmanla ilgili çözümün bankalarla birlikte bulunacağını vurguladı. Akçakoca, "Netice itibariyle finansmanla ilgili ne tür çözüm bulunacaksa, bankalarla yani kreditörlerle birlikte bulunmak durumunda. Çünkü varlıkları da devreye sokacaksak, oturacağız kreditörlerle bu işlerin nasıl olacağını, nasıl çözeceğimizi konuşacağız. Hangi vade dilimi içinde çözeceğiz, kaça çözeceğiz? Bütün bunlar konuşarak ortaya çıkacak. Şimdilik sadece bir yönetim kurulu toplantısı yaptık" dedi.
Akçakoca, finansman çözümleri arasında Adnan Polat'ın bağış kampanyasının genişletilmesi gibi bir çözümün olup olmadığı yönündeki sorumuza ise, "Kararı yönetim kurulu verecek ama her türlü yol düşünülebilir. Daha yönetim kurulu üyelerinden bir kısmını bile tanımıyorum. Herkes kendi görev alanı ile ilgili çözüm önerileri oluşturacak, bunların yönetim kuruluna götürecek. Kararı yönetim kurulu verecek. Bu işin en şık tarafı bu" dedi. Daha önce sorunlar konusunda detaylı bilgi sahibi olmadığını, gazetelerden okuyarak ve arkadaşları vasıtasıyla birtakım sorunların varlığından haberdar olduğunu belirten Akçakoca, "Şimdi Galatasaray’daki idareci arkadaşlardan daha detaylı bilgi edineceğiz. Bunun sonucunda bir plan hazırlayıp ona göre bankalarla konuşacağız" diye konuştu.
Bankacıyken Galatasaray ile yoğun çalıştık
Bugüne kadar Galatasaray içerisinde yer almadığını hatta okullu dahi olmadığını vurgulayan Akçakoca'nın yönetime girişi ise Özhan Canaydın'ın isteği üzerine gerçekleşiyor. Yönetime girdiğini IMF adına danışmanlık yaptığı Kırgızistan'da öğrenen Akçakoca, şu bilgileri verdi: "Özhan Bey’le tanışıklığım var. Esasen Galatasaray’ın bütün yöneticileri ile tanışıklığım olmuştur. Bankacılık yaptığım sıralarda Galatasaray ile çalıştık. UEFA şampiyonu olduğu yıl Koçbank olarak Galatasaray ile yoğun çalışmıştık. Dolayısıyla tanışıklığımız vardı. Başkan bana yönetime girmeyi önerdi. IMF nedeni ile sık sık yurtdışına çıkıyorum, Türkiye’de bulunduğum sıralarda da soruşturma ve davalarla uğraşıyorum. Dolayısıyla vaktimin olmadığını söyledim. O da benden yüzde 50 yetki istedi: Hani listeye koyarsam kızma, koymazsam bozulma diye. Ben de o sırada Kırgızistan’a göreve gidiyordum. Oradayken aradı ve listeye koyduğunu söyledi."
Işın Çelebi yeni projeler ve yatırımlar komitesinde
Ekonomiden Sorumlu eski Devlet Bakanı Işın Çelebi de Galatasaray'ın sorunları ile yakından ilgilenenlerden birisi. Hatta Çelebi bu konuda kapsamlı bir de rapor hazırlamıştı. Bu raporda sorunları ve çözüm önerilerini büyük bir titizlikle ortaya koymuştu. Bugün Galatasaray yönetiminde yeni projeler ve yatırımlar komitesinde yer alan Çelebi, Gayrimenkul Yatırım Ortakvlığı (GYO) ve Riva projesi konusunda rapor hazırlayacak. Engin Akçakoca, GYO'nun kurulup kurulmayacağının nisan ayında yapılacak genel kurulda netleşeceğini söyledi. Akçakoca, "Nisan ayındaki genel kurula Riva projesi ile ilgili Riva komitesinin vereceği bir rapor söz konusu olacak. O rapora istinaden, genel kurulda bir karar alınacak. O karara göre bütün bunlar yoluna girecek" dedi. Şimdiden ne tür çözüm paketlerinin devreye gireceğini söylemenin mümkün olmad