Air India kazasından sağ kurtulan tek yolcu Viswashkumar Ramesh hala kimseyle konuşamıyor
Air India kazasından sağ kurtulan tek yolcu İngiliz Viswashkumar Ramesh, yaşadığı travmanın ardından ailesiyle konuşamadığını ve hayatının tamamen değiştiğini anlattı. Kazada kardeşini kaybeden Ramesh, “Artık yalnızım. Eşimle, oğlumla konuşmuyorum.” dedi.

Haziran ayında Hindistan’ın Ahmedabad kentinden Londra’ya giden Air India uçağının düşmesi sonucu 240’tan fazla kişi yaşamını yitirmiş, 39 yaşındaki İngiliz vatandaşı Viswashkumar Ramesh kazadan sağ kurtulan tek yolcu olmuştu.
Yanan enkazdan dumanlar içinde ve hafif yaralanmış halde olay yerinden uzaklaşan Ramesh’in görüntüsü medyada gündem olmuştu.
Ramesh’in kazadan sağ çıktığı görüntüsü ve kardeşinin cenaze töreni
KAZADAN AYLAR GEÇMESİNE RAĞMEN KİMSEYLE KONUŞMUYOR
Yanan enkazdan sürünerek çıkan Ramesh, aradan aylar geçmesine rağmen yaşadığı travmayı atlatamadığını, eşi ve dört yaşındaki oğluyla neredeyse hiç konuşmadığını söyledi.
BBC’ye konuşan Ramesh, “Şu anda yalnızım. Eşimle, oğlumla konuşmuyorum. Odamda tek başıma oturuyorum. Evimde yalnız olmayı seviyorum” dedi.
Küçük kardeşi Ajay’ı kaybeden Ramesh ayrıca, “Ben de kardeşimi kaybettim. Kardeşim benim dayanağım. Son birkaç yıldır bana hep destek oldu." ifadelerini kullandı.

UÇAK KALKIŞINDAN DAKİKALAR SONRA DÜŞMÜŞTÜ
Haziran ayında, Hindistan’ın Ahmedabad kentinden Londra’ya giden Air India uçağı, kalkışından dakikalar sonra düştü. Kazada 169 Hint vatandaşı ve 52 İngiliz vatandaşı hayatını kaybetti. Ayrıca karada bulunan 19 kişi de yaşamını yitirdi.
Ramesh, uçakta 11A koltuğunda oturduğunu ve uçağın gövdesindeki bir boşluktan sürünerek çıktığını anlamtıştı. Hatta oradaki tedavisi sırasında Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bile görüşmüştü.
Röportaj sırasında, Leicester toplumunun önde gelen isimlerinden Sanjiv Patel ve sözcüsü Radd Seiger ile konuşurken birkaç kez gözyaşlarına boğulmuş ve kazayla ilgili yaşadıkları sorulduğunda, "Şu anda bu konuda bir şey söyleyemem" demişti.
“FİZİKSEL VE ZİHİNSEL OLARAK ZOR DURUMDAYIZ”
Ramesh, hem kendisinin hem de ailesinin yaşadığı derin travmayı anlatırken, “Fiziksel olarak da, zihinsel olarak da çok zor durumdayız. Annem son dört aydır her gün kapının önünde oturuyor, konuşmuyor, hiçbir şey yapmıyor. Her gün, bütün aile için acı verici” dedi.
Kazazede, kazadan sonra geçirdiği yaralanmaların hâlâ etkisini sürdürdüğünü belirterek, bacak, omuz, diz ve sırt ağrılarının devam ettiğini söyledi.
“Yürürken zorlanıyorum. Eşim bana yavaş yavaş yardım ediyor” dedi.
28 BİN 300 DOLARLIK ARA ÖDEMEYİ KABUL ETTİ
Leicester toplumunun önde gelen isimlerinden Sanjiv Patel, ailenin Air India tarafından ara tazminat olarak ödenen 21 bin 500 sterlini (yaklaşık 28 bin 300 dolar) kabul ettiğini, ancak bunun yalnızca acil ihtiyaçları karşılamaya yettiğini söyledi.
AIR INDIA: ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ
Tata Grubu’na ait Air India ise üst düzey yetkililerin ailelerle görüştüğünü ve Ramesh’in temsilcileriyle toplantı ayarlamayı teklif ettiklerini açıkladı. Ayrıca BBC’ye yapılan açıklamada “Ulaşmaya devam edeceğiz ve olumlu bir yanıt almayı umuyoruz” denildi.
patronlardunyasi.com















