Dolar
36,6318
0,27%
Euro
40,0571
0,79%
Sterlin
47,6051
0,41%
Bitcoin
3.094.704
1,51%
BİST-100
10.862,14
0,20%
Gram Altın
3.532,681
0,76%
Gümüş
33,84
0,18%
Faiz
39,59
0,56%

3 milyon dolarlık rüşvet

ROCHE'NİN ESKİ GENEL MÜDÜRÜ YÖNEYMAN HAKKINDA RÜŞVET İDDİASI GÜNDEME GELDİ

16.09.2005 22:34
Haberi paylaşın
3 milyon dolarlık rüşvet
16px
32px

SSK'ya fahiş fiyatla ilaç alımına ilişkin Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş eski Genel Müdürü Faruk
Yöneyman'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında Faruk Yöneyman ile müşteki sanık Veysi Mungan'ın da bulunduğu tutuksuz 17 sanık katıldı.

Dosyanın müşteki sanığı Veysi Mungan'ın duruşma salonunda müşteki sandalyesinde oturması üzerine diğer sanık avukatları itiraz ederek, Mungan'ın da diğer sanıklarla birlikte sanık sandalyesinde oturması
gerektiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, bunun üzerine Mungan'ın da sanıkların arasında oturmasını kararlaştırdı.Kimlik tespiti sırasında 880 YTL maaşla bir şirkette çalıştığını söyleyen Veysi Mungan, duruşmada 30 sayfadan oluşan yazılı savunmasını okudu.

Kamunun fahiş fiyatla ilaç alımı olayıyla çok büyük miktarlarda zarara uğratıldığını ileri süren Mungan, SSK'ya kanser ilacı alımında ihalesizlik ortamı yaratıldığını öne sürdü. Mungan, SSK'ya kanser ilacı alımlarında bir ecza deposu dışındaki ecza depolarının teklif bile sunamadığını iddia etti.

İlaç alımındaki faturaların da Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş'de çalıştığı dönemde kendisine düzenlettirildiğini savunan Mungan, 'söz konusu vurgunu adli makamlara bildirmemesi için kendisine 3 milyon dolar rüşvet teklif edildiğini' öne sürdü. Duruşmada söz alan Faruk Yöneyman, Mungan'ın ifadelerini kabul etmediğini, olayın çarpıtıldığını savunarak, mahkemeye yazılı dilekçe sunacağını söyledi.
Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

İSTENEN CEZALAR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, eski SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Hülya Özdemir ve eski SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Canpolat'ın 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', 'görevi kötüye kullanmak' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından 4 yıl 4 ay ile 10 yıl 9'ar ay arasında ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş eski Genel Müdürü Faruk Yöneyman'ın 'çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından 2 yıl 4 aydan 5 yıl 9 aya kadar ağır hapisle cezalandırılması talebinde bulunulan iddianamede, Roche firmasının eski çalışanı müşteki-sanık Veysi Mungan hakkında da 'çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak' suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor.

İddianamede, tutuksuz 13 sanığın ise 'çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak', 'görevi kötüye kullanmak' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından 3 ile 8 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.