Dolar
50,0017
0,05%
Euro
56,0108
0,08%
Sterlin
67,1336
0,09%
Bitcoin
3.812.666
-0,46%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.299,972
-0,63%
Gümüş
49,3
-2,42%
Faiz
39,55
0,00%

Salgının faturası soğana kesildi: Ünlü fast-food devleri menülerinden soğanı çıkartıyor

ABD'de McDonald's'ta başlayan E. Coli salgını, fast-food sektörünü derinden sarstı. Salgının sorumlusu olduğu düşünülen Kaliforniya merkezli bir ürün şirketinden gelen taze soğanlar nedeniyle Taco Bell, Pizza Hut, KFC ve Burger King gibi büyük zincirler, menülerinden soğanı çıkarma kararı aldı.

25.10.2024 09:13 • Güncelleme: 25.10.2024 09:19
Haberi paylaşın
Salgının faturası soğana kesildi: Ünlü fast-food devleri menülerinden soğanı çıkartıyor
16px
32px

ABD'de McDonald's'ta başlayan E. Coli salgını, fast-food sektöründe büyük bir paniğe neden oldu. Yetkililer, bu salgının 10 eyalette en az 49 kişiyi hasta ettiğini ve bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Salgının kaynağı olarak belirlenen Kaliforniya merkezli bir ürün şirketinden gelen taze soğanlar, birçok fast-food zincirini tedirgin etti.

MENÜLERİNDEN SOĞANLARI ÇIKARTIYORLAR

Aralarında Taco Bell, Pizza Hut, KFC ve Burger King'in de bulunduğu diğer fast-food restoranları da bazı menülerinden soğanları çıkardı.

McDonald's yetkilileri, Kaliforniya'daki Taylor Farms'ın bir dağıtım tesisine soğan gönderdiğini, bunun da fast-food zincirinin birkaç eyaletteki restoranlardan Quarter Pounder hamburgerlerini kaldırmasına yol açtığını söyledi. McDonald's hangi tesis olduğunu söylemedi.

ABD'de Burger King'in sahibi olan Restaurant Brands International da perşembe günü yaptığı açıklamada restoranlarının %5'inin Taylor Farms'ın Colorado'daki tesisi tarafından dağıtılan soğanları kullandığını belirtti.

İLGİLİ HABER

Resim

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Özel jetin düşmesiyle ailesiyle birlikte ölen teknoloji patronu Adam Robinson, doğum günü kutlaması için Bahamalar'a uçuyordu
Özel jetin düşmesiyle ailesiyle birlikte ölen teknoloji patronu Adam Robinson, doğum günü kutlaması için Bahamalar'a uçuyordu