Mango’nun CEO’su Toni Ruiz, Türkiye'nin en çok alım yaptıkları ikinci ülke olduğunu belirterek yatırıma devam edecekleri mesajı verdi
Türkler ve İspanyollar arasında dostluk rüzgârları eserken ekonomik anlamda da İspanya’dan bir destek mesajı geldi. İstanbul doğumlu Isak Andic’in kurduğu Mango, geçen yıl en çok ciro yaptığı üçüncü ülke olan Türkiye’de büyümeye devam edecek. Mango Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Toni Ruiz, “Türkiye bizim için önemli bir ülke. Bunun nedeni sadece kurucumuzun Türkiye doğumlu olması değil. Türkiye, dünyada en çok alım yaptığımız ikinci ülke. Türkiye’den alıma ve yatırıma devam edeceğiz” dedi.

Necla DALAN / BARCELONA
Son günlerde sosyal medyada Türkiye ile İspanya arasında dostluk rüzgârı esiyor. Bu rüzgâr başladığında perakende devi Mango’nun finansal sonuçlarının açıklandığı toplantı için Barcelona’daydım. Altı ülkeden gelen gazeteciyle beraber şirketin finansal sonuçlarını Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Toni Ruiz, CFO Margarita Salvans ve Genişlemeden Sorumlu Yönetici Daniel Lopez’den dinledik.

Geçen yıl satış rekorları kıran ve 3.8 milyar euro ciro yapan Mango’nun CEO'su Toni Ruiz, Türkiye özelindeki sorularımızı yanıtladı.
2025 yılında en çok ciro yaptığı üçüncü ülke olan Türkiye’nin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Ruiz, bunun sadece kurucularının Türkiye doğumlu olmasından kaynaklanmadığını vurguladı. Küresel talep daralması, artan maliyetler ve jeopolitik krizler çerçevesinde Türkiye pazarını değerlendiren Ruiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

'HER KOŞULDA TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ÜLKE'
“Türkiye, en büyük üçüncü pazarımız ve bizim için çok önemli. Türkiye’de çok sayıda mağazamız ve büyük bir üretim ağımız var. Türkiye’de 400’den fazla fabrika ile çalışıyoruz. Bu açıdan baktığımızda Türkiye, dünyada en çok alım yaptığımız ikinci ülke konumunda. Diğer yandan tabii ki küresel bir şirket olarak dünyadaki gelişmelere ya da lokal ölçekteki maliyet değişimlerine de uyum sağlamak zorundayız. Küresel bir şirket olarak bu kaslarımız güçlü. Hem ülkelerin genel durumlarına hem de tedarik zincirinde yaşanan gelişmelere ve jeopolitik durumlara uyum sağlamaya alışkınız. Bu nedenle ortaya çıkan her duruma uyum sağlayacağız. Ama her koşulda Türkiye bizim için üretim ve tedarik açısından önemli olmaya devam ediyor.”

TÜRKİYE AŞIĞI KURUCUSUNU KAYBETTİ
Mango’nun hikâyesinde Türkiye’nin çok özel bir yeri var. Önceki yıl trajik bir kazada hayatını kaybeden Isak Andic, İstanbul’da doğdu. Ailesiyle birlikte 14 yaşına kadar İstanbul’da yaşadı. Ardından İspanya’ya gitti ve 1984 yılında Mango’yu kurdu. Andic, hayatı boyunca Türkiye ile bağını koparmadı, her fırsatta Türk kültürüne ve İstanbul’a duyduğu sevgiyle hayranlığı paylaştı.
patronlardunyasi.com














