Dolar
50,0017
0,05%
Euro
56,0108
0,08%
Sterlin
67,1336
0,09%
Bitcoin
3.812.666
-0,46%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.299,972
-0,63%
Gümüş
49,3
-2,42%
Faiz
39,55
0,00%

Hüsnü Özyeğin, Ethem Sancak'tan neden özür diledi?

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Hüsnü Özyeğin neden Ethem Sancak'tan özür diledi?

24.03.2014 11:30 •
Hüsnü Özyeğin, Ethem Sancak'tan neden özür diledi?
16px
32px
 Türkiye'den ve dünyadan siyaset ve iş dünyasının en önemli isimleri buluşturan Uludağ Ekonomi Zirvesi ekonominin nabzını tuttu.

Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuşmacı olarak katıldı. İş dünyasının yakından takip ettiği ve karamsar yorumları nedeniyle ‘Doktor Kıyamet’ adı verilen Marc Faber’i ağırlayan Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Amerika’da yoğurt sektörünün Steve Jobs’u olarak gösterilen Chobani Yogurts Kurucusu Hamdi Ulukaya, basit ve yenilikçi ürünlerin şaşırtıcı pazarlama yöntemleriyle nasıl öne çıktığını anlattı. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ana konuşmacılarından Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise ‘Yeni Dönemde Liderlik’ konusuna farklı bir pencereden baktı. 

Siyaset, ekonomi ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, 50’nin üzerinde konuşmacı, yedi farklı oturumda ekonomik gelişmeler ve şirketler için farklı stratejileri tartıştı. Atari’nin Kurucusu Nolan Bushnell, Allianz SE Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Bate ve TPG Capital’in Ortağı Vincenzo Morelli’nin farklı sunumlarıyla dikkat çektiği Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Burganbank Grup CEO’su Eduardo Eguren, Priceline.com Kurucusu Jeff Hofmann, AMEC CEO’su Samir Brikho, Green Technologies CEO’su Dr. Muhammed I. Hussain, CRDF Global’den Ovidiu Bujorean, PSA International Avrupa, Akdeniz ve Amerika Bölgeler CEO’su David Antonius Yang, Delivering Happiness İspanya CEO’su Carlos Piera Serra, Rosatom Denizaşırı Ülkeler Başkan Yardımcısı Anastasia Zoteeva yer aldı. 

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Birleşik Krallık Milletvekili Jack Straw ile Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff Türkiye ve Avrupa’nın geleceği ile ilgili oturumlara katıldı. 

Uludağ Ekonomi Zirvesi, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yer aldığı Uludağ Ekonomi Zirvesi Faruk Eczacıbaşı, Hüsnü Özyeğin, Hamdi Akın, Abdülkadir Konukoğlu, Remzi Gür, Ethem Sancak, Agâh Uğur, Turgay Durak, Cüneyd Zapsu, Ahmet Dördüncü, Zafer Kurtul, Erdal Karamercan, Erkan Akdemir, Gökhan Öğüt, Hakan Binbaşgil, Hakan Ateş, Hüseyin Aydın, Mehmet T. Nane, Orhan Akbulut, Pelin Akın, Sani Şener, Serra Akçaoğlu, Servet Topaloğlu, Süreyya Ciliv, Tamer Özmen, Tarkan Kadooğlu, Efe Çakarel, Abdullah Orkun Kaya, Temel Kotil, Tolga Ulutaş, Ümit Leblebici’nin da aralarında bulunduğu iş dünyasından çok önemli isimleri konuşmacı olarak ağırladı.

ÖZYEĞİN'DEN SANCAK'A KRAVAT ÖZRÜ

Globalleşen Türk Şirketleri oturumu ise zirvenin en renkli  oturumuydu. Serra Akçaoğlu'nun yönettiği oturuma Hüsnü Özyeğin, Süreyya Ciliv, Hakan Ateş, Ethem Sancak ve Erdal Karamercen katıldı. Ethem Sancak esprileri ile salondakiler güldürdü. Ethem Sancak'ın taktığı siyah-beyaz karavatta otorumda ilgi odağı oldu.

Hüsnü Özyeğin oturum sırasında yaptığı konuşmada, "Ben buraya kravatsız katılacağımızı sandığım için kravat takmadan geldim. Ethem beyin kravat taktığını bilseydim ben de kravat takardım. Ethem beyden özür dilerim" demesi salondakileri güldürdü

SÜREYYA CİLİV'DEN TURKCELL SİTEMİ

Oturum sırasında Süreyya Ciliv'in da konuşmacılara ilginç bir sitemi yansıdı. Konuşmacılar global Türk markaları olarak birçok markayı saydı ama Turkcell'i saymadı. Bunun üzerine Ciliv, "Turkcell'in Türkiye'de kaç abonesi var biliyor musunuz? 35.2 Milyon. Peki Türkiye dışında kaç abonesi var? Tam 37 Milyon. Şunda birçok ülkede Turkcell markası var ve gururla hizmet ediyor" dedi.