Tommy'i dolandıran Türk iş kadına 24 yıl

Tommy'i dolandıran Türk iş kadına 24 yıl

ABD’nin dünyaca ünlü giyim firması Tommy Hilfiger’ı yöneticilerin imzalarını kopyalayarak tam 2 milyon 942 bin lira dolandırdığı iddiasıyla..

Tommy'i dolandıran Türk iş kadına 24 yıl
16px
24px
08.01.2013 08:49
ABONE OLgoogle

Dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan Yonca ile eşi Cezmi Keskin iddiaları reddetti.

ABD’nin dünyaca ünlü giyim firması Tommy Hilfiger’ı yöneticilerin imzalarını kopyalayarak tam 2 milyon 942 bin lira dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan finans uzmanı Yonca Keskin hakkında 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şirketin 2007 yılından itibaren finans departmanında çalışmaya başlayan Keskin’in, 2010-2012 yılları arasında firmanın değişik bankalara yazılmış EFT talimatlarını değiştirdiği anlatıldı

Keskin’in bu talimatları kendisi, eşi Cezmi Taner Keskin ve annesi Huriye Hakyemez’in hesaplarına değiik miktarlarda EFT yapılmasını sağlayacak şekilde düzenlediği belirtildi.

Yonca Keskin’in daha önceden yapılmış gerçek EFT talimatlarında bulunan şirket yetkili imzalarını bilgisayardan tarama yaparak, bu imzaları sahte EFT’lere aktararak değişik bankalara gönderdiği talimatlarla toplam 2 milyon 942 bin 551 lirayı kendisi ve ailesinin hesaplarına aktardığı belirtildi.

Bu paralarla araç ve gayrimenkuller aldığı tespit edilen Yonca Keskin’in 21 Aralık’ta tutuklandığı, şüphelinin savunmasında suçlamayı kabul ederek eşi ve annesinin bu olaylarla ilgisinin olmadığını ve onlara paranın kaynağını sorduklarında borsadan kazandığını söylediği anlatıldı.

Eşi inkar etti

Yonca Keskin’in “özel belgede sahtecilik, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık, şirket yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından 6 yıldan 24 yıla kadar hapsi istendi. Olayla ilgilerinin bulunmadığını söyleyen Keskin’in eşi ve annesinin ise “bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık” suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapisleri talep edildi. Dava, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Tommy'e nasıl giydirdi?

Finans uzmanı olan Yonca Keskin, 5 yıl önce ABD'nin ünlü giyim firması Tommy Hilfiger'ın Türkiye biriminde işe girdi. Bu süre içinde şirket yetkililerinin imzalarını kopyaladı. Sahte imzalarla çıkardığı ödeme onaylarını, bankalara yolladı. Çek ödemeleri üzerinde değişiklik yaparak hesaplardaki gelir gider durumunu dengeledi. Keskin, bu yöntemle Tommy Hilfiger'ı 3 Milyon TL dolandırdı.

2 EV VE ARABA ALDI

Finans uzmanı Keskin, bu parayı eşi Cezmi Keskin ile annesi Huriye Hakyemez'in hesabına yatırdı. Kendisine Kadıköy'de 210 bin TL'ye, annesine de Büyükçekmece'de 110 bin TL'ye ev satın aldı. Bu evlerin iç dekorasyonu için de 200 bin TL harcadı. Eşine ise 65 bin Euro'ya son model lüks bir cip hediye etti. Kendisini de 43 bin Euro'luk spor arabayla ödüllendirdi.

TUTUKLANDI...

Ancak hesapları inceleyen şirket yetkilileri, Yonca Keskin'in peşine düştü. Tommy Hilfiger Türkiye Genel Müdürü Yeşim Gökçe; Keskin, eşi ve annesi hakkında nitelikli dolandırıcılık, belgede sahtecilik ve güveni kötüye kullanma suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Ayrıca mal varlıklarına tedbir konmasını talep etti. Savcılık sorgusunda hakkındaki iddiaları kabul eden Yonca Keskin, hamile olduğunu belirtti. "Pişmanım" dedi. Ancak mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Vatan/Takvim

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde