Sabancı memleketi Kayseri'den çekildi...

Sabancı memleketi Kayseri'den çekildi...

CarrefourSA`nın Kayseri`deki 11 mağazasının Migros Ticaret AŞ`ye devrine izin verildi. 

Sabancı memleketi Kayseri'den çekildi...
16px
24px
26.01.2018 13:14
ABONE OLgoogle

Rekabet Kurulu, CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi AŞ tarafından Kayseri'de işletilen 11 mağazanın Migros Ticaret AŞ'ye devrine izin verdi.

CarrefourSA ile Migros arasında mağaza devri işlemlerine bir yenisi eklendi. Sabancı, Kayseri'deki 11 CarrefourSA mağazasını da 6 milyon 580 bin liraya Migros’a devretme kararı aldı.

Her ne kadar Adana’da kurulsa da Sabancı Ailesi’nin kökleri Kayseri’ye dayanır. Holding, kurucusu Hacı Ömer Sabancı ile Hacı Sabancı, İhsan Sabancı, Sakıp Sabancı gibi yöneticilerinin doğum yeri olan Kayseri’den önemli bir markasını çekme kararı aldı.   Sabancı, CarrefourSA’yı memleketi Kayseri’den çekti

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi AŞ tarafından Kayseri'de işletilen 11 mağazanın sabit değerlerinin ve mağazalara ilişkin kira sözleşmelerinin Migros Ticaret AŞ'ye devrine izin verildi.

Sabancı Holding’in iştiraki CarrefourSA, şehirdeki 11 mağazasını da Migros’a devretme kararı aldı. Böylece Sabancı ortaklığındaki CarrefourSA, Melikgazi'de 7, Kocasinan'da 2, Talas'ta 2 olmak üzere toplam 11 mağazasını Migros’a devretmiş oldu ve Kayseri’deki operasyonlarını sona erdirdi. Bu işbirliği ile Migros’un ildeki mağaza sayısı 22’ye ulaştı.

11 mağaza 6.5 milyona devreildi..

Konuyla ilgili yapılan daha önce yapılan açıklamada “Şirketimiz ile Migros Ticaret A.Ş. arasında, şirketimiz tarafından işletilmekte olan toplam 11 adet mağazanın; Şirketimizin devir hakkını haiz olduğu 8 adedinin alt kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla ve bununla birlikte, şirketimizin devir hakkını haiz olmadığı 3 adet mağazanın ise, maliklerin onayının alınması koşuluyla alt kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla toplam 6.580.000 TL bedel karşılığında Migros'a devri amacıyla 04.12.2017 tarihinde Ticari İşletme Devri Sözleşmesi akdedilmiş olup; sözleşme kapsamında gerekli hukuki ve idari izinlerin alınması için Rekabet Kurulu'na izin başvurusu yapılması dahil resmi ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde iş ve işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Devir işlemleri Rekabet Kurulu onayı sonrasında gerçekleştirilecektir” denilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde