Sabancı, CarrefourSA’yı memleketi Kayseri’den çekti

Sabancı, CarrefourSA’yı memleketi Kayseri’den çekti

CarrefourSA ile Migros arasında mağaza devri işlemlerine bir yenisi eklend

Sabancı, CarrefourSA’yı memleketi Kayseri’den çekti
16px
24px
05.12.2017 05:56
ABONE OLgoogle

Sabancı, Kayseri'deki 11 CarrefourSA mağazasını da 6 milyon 580 bin liraya Migros’a devretme kararı aldı.

Her ne kadar Adana’da kurulsa da Sabancı Ailesi’nin kökleri Kayseri’ye dayanır. Holding, kurucusu Hacı Ömer Sabancı ile Hacı Sabancı, İhsan Sabancı, Sakıp Sabancı gibi yöneticilerinin doğum yeri olan Kayseri’den önemli bir markasını çekme kararı aldı.

Sabancı Holding’in iştiraki CarrefourSA, şehirdeki 11 mağazasını da Migros’a devretme kararı aldı. Böylece Sabancı ortaklığındaki CarrefourSA, Melikgazi'de 7, Kocasinan'da 2, Talas'ta 2 olmak üzere toplam 11 mağazasını Migros’a devretmiş oldu ve Kayseri’deki operasyonlarını sona erdirdi. Bu işbirliği ile Migros’un ildeki mağaza sayısı 22’ye ulaştı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Şirketimiz ile Migros Ticaret A.Ş. arasında, şirketimiz tarafından işletilmekte olan toplam 11 adet mağazanın; Şirketimizin devir hakkını haiz olduğu 8 adedinin alt kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla ve bununla birlikte, şirketimizin devir hakkını haiz olmadığı 3 adet mağazanın ise, maliklerin onayının alınması koşuluyla alt kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla toplam 6.580.000 TL bedel karşılığında Migros'a devri amacıyla 04.12.2017 tarihinde Ticari İşletme Devri Sözleşmesi akdedilmiş olup; sözleşme kapsamında gerekli hukuki ve idari izinlerin alınması için Rekabet Kurulu'na izin başvurusu yapılması dahil resmi ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde iş ve işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Devir işlemleri Rekabet Kurulu onayı sonrasında gerçekleştirilecektir” denildi.

Ağustosta da Migros’tan 20 mağaza almıştı

Bilindiği üzere son dönemde CarrefourSA ile rakibi Migros arasında mağaza devri konusunda dikkat çekici operasyonlar oluyor. Ağustos ayında da CarrefourSA, 12'si Migros 8'i de Migros’a ait Kipa olmak üzere 20 mağazayı devraldığını açıklamıştı. Devri yapılan mağazalar ise o dönemde Ege Bölgesi’ndeydi.

Son açıklanan verilere göre perakende sektörünün önemli oyuncularından Migros'un 1.606 Migros ve 42 Macrocenter olmak üzere yurtiçinde 1.648 mağaza bulunuyor. Migros bünyesinde bulunan Kipa'nın ise 168 mağazası bulunuyor. CarrefourSA'nın ise Türkiye genelinde 625 mağazası var.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde