Mina Başaran'ın jetini kullanan pilotun son sözleri

Mina Başaran'ın jetini kullanan pilotun son sözleri

İran'da düşen işadamı Hüseyin Başaran'a ait Challenger 600 tipi uçağın pilotunun kalkıştan hemen sonra alçalma talebinde bulunduğu öğrenildi.

Mina Başaran'ın jetini kullanan pilotun son sözleri
16px
24px
11.03.2018 21:20
ABONE OLgoogle

Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a giden, Başaran Holding'e ait özel jet İran’da düştü. Pilotun kuleyle son konuşması ortaya çıktı.

Bir ay sonra evlenmeye hazırlanan Mina Başaran’ın kız arkadaşlarıyla bekarlığa veda partisi yaptığı ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden dönüşte kaza yaptıkları kaydedildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Şarika kentinden İstanbul’a giden bir uçak İran’ın güneybatısındaki Şehrekürd bölgesinde düştü. İran'da düşen Türk jetinin pilotunun Birleşik Arap Emirlikleri'nin  Sharjah şehrinden kalktıktan sonra kule ile son temasında alçalma talebinde bulunduğu ileri sürüldü.  Türk özel jeti İran’da düştü, holding başkanının kızı ve 11 kişi hayatını kaybetti

PİLOT ALÇALMA TALEBİNDE BULUNDU

airporthaber.'de yer alan habere göre uçak kalktıktan bir süre sonra tırmanmayı henüz tamamlamadan pilotunun kule ile temasa geçerek, "Alçalma talep ediyorum" dediği kaydedildi.

Pilotun bu talebinden sonra uçakla irtibatın tamamen kesildiği, pilotun bu talebi sonrası uçakta teknik bir arıza ya da kuş çarpması ihtimalleri gündeme geldi.

İkinci Pilot ise Beril Gebeş’ti. Yıllar önce ithalat-ihracat işiyle uğraşırken gönlünü gökyüzüne kaptırmıştı. Uçuş okulunu bitirip pilot lisansını aldı. Türk Hava Yolları'nda uçtu. Daha sonra istifa edip ayrıldı. Başaran Holding'e geçti. Beril Gebeş'nin babası Vecahat Gebeş de Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot loraka görev yapıyor.

Uçak kalktıktan bir süre sonra tırmanmayı henüz tamamlamadan TC-TRB kuyruk tescilli uçağın pilotunun kule ile temasa geçerek, "Alçalma talep ediyorum" dediği kaydedildi. 


Bir ay sonra evlenecekti... Mina Başaran son fotoğrafını böyle paylaşmıştı

 

Pilotun bu talebinden sonra uçakla irtibatın tamamen kesildiği, pilotun bu talebi sonrası uçakta teknik bir arıza ya da kuş çarpması ihtimalleri gündeme geldi. 11 kişinin hayatını kaybettiği bu kaza, Türk sivil havacılığındaki ilk ölümlü iş jeti kazası oldu.

Düşen uçağın sahibi Hüseyin Başaran kimdir? Kızı Mina Başaran kimdir?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde