Hürriyet'i basmıştı! Türkiye'nin konuştuğu isim kendini sildirdi

Hürriyet'i basmıştı! Türkiye'nin konuştuğu isim kendini sildirdi

Son seçimde AKP’den aday adayı olan ancak, parti tarafından aday gösterilmeyen Abdurrahim Boynukalın ismi, Hürriyet gazetesi binasının camlarının da kırıldığı saldırıyla Türkiye’nin hafızasına kazındı.

Hürriyet'i basmıştı! Türkiye'nin konuştuğu isim kendini sildirdi
16px
24px
04.07.2018 15:31
ABONE OLgoogle

2015 yılının Eylül ayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dağlıca baskınından sonra katıldığı bir canlı yayında, "Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya Anayasa'yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok daha farklı olurdu" demişti.

Hürriyet’in bunu haberleştirmesi sonrasında, Hürriyet binası önüne gelen AKP destekçileri, binaya taşla ve sopalarla saldırmış; camları kırılan Hürriyet binasının önünde o dönem AKP İstanbul milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı olan Abdurrahim Boynukalın da bir açıklama yapmıştı.

26 Eylül 2014'de AKP Gençlik Kolları Başkanlığına getirilen Abdurrahim Boynukalın, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun döneminde 7 Haziran 2015 tarihli seçimde milletvekili olmuştu. Ancak Kasım seçimlerinde vekil olamayan Boynukalın, 18 Aralık 2015’te de Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Boynukalın, 24 Haziran seçimleri için görevinden istifa ederek AKP Karaman Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Ancak Boynukalın AKP’nin milletvekili listesine giremedi.   Hürriyet'i basanlar ödüllendirildi. İşte bakan yardımcısı olanlar...

Ancak tüm bunlardan sonra yeni bir gelişme yaşandı...

AKP’den milletvekili adayı olamayan Abdurrahim Boynukalın, İstanbul Bakırköy 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak, Hürriyet binası önünde yaşanan olaylar da dahil kendi isminin geçtiği tüm haberlere erişim engelleme talebinde bulundu. Üstelik bu talep sadece Odatv’nin haberlerini de içermiyor.

AKP’den aday yapılmayan Boynukalın, hükümete yakın yayın organları; A Haber’den El Cezire’ye, Takvim gazetesinden Sabah gazetesine kadar, kendisiyle ilgili haberlerin engellenmesini talep etti. Öyle ki, engellenmesi talep edilenler arasında parodi haber sitesi Zaytung, hatta ve hatta video izleme sitesi youtube bile var.

Yani AKP’den aday yapılmayan Abdurrahim Boynukalın, başta Hürriyet önündeki olaylar olmak üzere, adı geçen her şeyi internet ortamında sildirmek istiyor.

Peki Boynukalın’ın bu talebi hakkında Bakırköy 5. Sulh Ceza Hakimi Köksal Özkapu ne kararı verdi?   Hürriyet'i bastı, bakan yardımcısı oldu!

Hürriyet binası önündeki olaylar, sonrasında Abdurrahim Boynukalın’ın yaptığı açıklama ve Boynukalın’ın kim olduğuna ilişkin haberlere, Bakırköy 5. Sulh Ceza Hakimi Köksal Özkapu, “kişilik haklarının ihlal edildiğini” gerekçesiyle erişim engelleme kararı verdi. Yani tüm haberlerin internetten kaldırılmasına hükmetti.

Evet…

Biz yanlış yazmadık. Siz de yanlış okumadınız.

AKP’den milletvekili olamayınca Sulh Ceza Hakimliğine başvuruda bulunan Abdurrahim Boynukalın’ın, kendi yaptığı açıklamanın dahi haber yapılmasını, Bakırköy 5. Sulh Ceza Hakimi Köksal Özkapu, “kişilik haklarının ihlal edildiği” olarak değerlendirdi.

5. Sulh Ceza Hakimi Köksal Özkapu’un kararında dikkat çeken bir başka ayrıntı daha var. Haberlerin engellemesi talebini Boynukalın 3 Temmuz 2018 tarihinde vermişti. 5. Sulh Ceza Hakimi Özkapu da 3 Temmuz 2018 tarihinde, yani talebin olduğu gün, yüzlerce haberde Boynukalın’ın “kişilik haklarının ihlal edildiğini” değerlendirmesini yaparak karar verdi.

Peki 5. Sulh Ceza Hakimi Köksal Özkapu, yüzlerce haberi aynı gün nasıl okumayı başardı?

Bir başka dikkat çeken ayrıntı ise, Hürriyet’in satışıyla ilgili. Hürriyet binasında yaşanan olayların tarihi 2015 yılı, Eylül ayı. Aradan yaklaşık 3 yıl geçti.Boynukalın 3 yıl önce yaşanan bu olayla ilgili neden şimdi kaldırma talebinde bulundu? Yeni mi "kişilik haklarının ihlal edildiği" kanısına vardı?  Ahmet Hoca buldu, Saray transfer etti

Hürriyet’e saldırıldığı dönemde, gazete Doğan Holding’indi. 24 Haziran seçimleri öncesinde de Hürriyet ve Doğan Medya Demirören Holding’e satıldı.

Yoksa Abdurrahim Boynukalın, isminin, Demirören Holding’in Hürriyet’iyle bu şekilde anılmasından rahatsız mı?

Odatv

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde