Ahmet Hoca buldu, Saray transfer etti

Ahmet Hoca buldu, Saray transfer etti

Hürriyet Gazetesi’ni basan grubun başında bulunmasıyla adını duyuran AKP İstanbul Milletvekili Abdürrahim Boynukalın’ı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun keşfettiği ortaya çıktı.

Ahmet Hoca buldu, Saray transfer etti
16px
24px
15.09.2015 07:47
ABONE OLgoogle
Türkiye medyasının amiral gemisi olarak nitelendirilen Hürriyet Gazetesi’ni basan grubun başında bulunmasıyla adını duyuran AKP İstanbul Milletvekili ve AKP Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın’ı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun keşfettiği ortaya çıktı. 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere “bir çok ünlü AKP’linin okulu” olarak görülen Milli Türk Talebe Birliği’nde (MTTB) yetişen Boynukalın’ın, Gençlik Kolları Başkanlığı’na getirilmesine parti yönetimi karşı çıktı. Davutoğlu ise, “Temiz çocuk” diyerek itirazları göğüsledi.

Gençlik kolları başkanlığının ardından, Saray ile bağlarını güçlendiren Boynukalın bir anlamda Saray tarafından transfer edildi. Boynukalın parti içinde, Refah Partisi’nin “Şevki Yılmaz”ına benzetilmeye başlandı. Boynukalın’ın ile jet yükselişi şöyle:

DİVAN ÜYELİĞİ PARTİYİ DE RAHATSIZ ETTİ

Hürriyet Gazetesi’ne geçtiğimiz günlerde yapılan saldırının başını çeken AKP’li Abdürrahin Boynukalın’ın, haftasonu yapılan kongrede divan üyesi seçilmesi parti yönetiminde de rahatsızlığa yol açtı. Bu durum, AKP içinde “Boynukalın rahatsızlığı” olarak ifade edilirken, Boynukalın için “Yeni Şevki Yılmaz” yorumları yapılması dikkat çekti. Şevki Yılmaz da, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Refah Partisi’nin sert açıklamaları ile tanınan milletvekili olması dikkat çekti.

İŞ HAYATINA “VEKİL” OLARAK BAŞLADI

Hürriyet Gazetesi’ne yapılan saldırının ardından gazetenin önünde yaptığı açıklamada, “1 Kasım seçimlerinin sonucu ne olursa olsun seni başkan yaptıracağız” sözleri ile büyük tepki toplayan Boynukalın, hızlı yükselişi ile de göz kamaştırıyor. 1987 doğumlu olan Boynukalın, Sakarya Üniversitesi işletme bölümü mezunu oldu. 28 yaşında olmasına rağmen, 2014 yılında AKP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na, 7 Haziran’da da AKP İstanbul Milletvekilliği’ne yükselen Boynukalın’ın, mesleki hayatı iki yıllık araştırma görevliliği ile sınırlı.

Kırklareli Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Boynukalın’ın, üniversiteye çok fazla zaman ayırmadığı da öğrenildi. Yani Boynukalın gerçek anlamda iş hayatına milletvekili olarak başlamış oldu. 1 Kasım’da yapılacak milletvekili seçimlerinde de Boynukalın’ın AKP’den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Boynukalın, askerliğini bedelli olarak yaptı.

AHMET HOCA KEŞFETTİ

AKP Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yaklaşık bir yıl önce Zafer Çubukçu’dan devralan Boynukalın’ı, Başbakan Ahmet Davutoğlu keşfetti. Davutoğlu’nun, Boynukalın’ı, aralarında Abdullah Gül’ün de bulunduğu bir çok AKP’li yöneticinin okulu olarak bilinen Milli Türk Talebi Birliği’nden tanıdığı öğrenildi.

Boynukalın’ın, Gençlik Kolları Başkanlığı’na atanması ise partide rahatsızlığa yol açtı. AKP’deki bir çok yönetici Boynukalın’ı beğenmedi. Hatta bazıları, “Biraz saf çocuk, bu görevi kaldırabilir mi” diyerek, gençlik kolları başkanlığına getirilmesine itiraz etti. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti yöneticilerinden gelen itirazlara , “Temiz çocuk, bizim böyle gençlere ihtiyacımız var” diyerek karşı çıktı.

Boynukalın, Gençlik Kolları Başkanlığı’na getirilmesinin ardından sosyal medyayı etkin kullanması ve aktroller üzerindeki etkisi nedeniyle, parti içinde hızlı bir şekilde yükseldi. Bu süreçte, bazı Saray danışmanları ile de yakın ilişki içine girdi. Akabinde de Davutoğlu ekibinden ziyade Saray danışmanları ile birlikte hareket etmeye başladı. Bu durum parti içinde, “Boynukalın’ı Ahmet Hoca keşfetti, Saray transfer etti” şeklinde yorumlanıyor.

AKP yönetiminde de bir çok kişi, Boynukalın’ın açıklamalarından ve hızlı yükselişinden rahatsız. Özellikle Boynukalın’ın divan üyeliği ile ödüllendirilmesinin, kamuoyunda AKP’nin imajına zarar verdiği düşünülüyor. Ancak bu yöndeki itirazların hiçbiri yüksek sesle yapılamıyor.

Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde