Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, istifasını noter yoluyla gönderdi

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, istifasını noter yoluyla gönderdi

Vahap Munyar bugün gazete yönetimine istifasını noter aracılığıyla gönderdi.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, istifasını noter yoluyla gönderdi
16px
24px
31.10.2019 13:17
ABONE OLgoogle

Doğan Grubu'ndan Demirören Holding'e satılan Hürriyet gazetesinde eve tebligat yoluyla işten çıkarılan gazetecilerin sayısı 39'a yükselirken gazetenin tepesinden de istifa haberi geldi. 22 Mayıs 2018'de Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunu Fikret Bila'dan devralan Vahap Munyar bugün gazete yönetimine istifasını noter aracılığıyla gönderdi. Hürriyet tarihinde bir ilk: Çalışanlar postadan gelen tebligatla işten çıkarıldıklarını öğrendi

Hürriyet gazetesinde dün eve tebligat yoluyla işten çıkarılmalar başlamış, sayının 39'a yükseldiği bildirilmişti.

Gazete yönetiminin sendikalı gazetecileri işten çıkardığı ve hedefin toplu-iş sözleşmesi yapılabilmesini engellemek olduğu ileri sürüldü.

İşten çıkarmalardan gazetenin genel yayın yönetmeni olarak Vahap Munyar'ın haberi olmadığı belirtilmişti.

Hürriyet gazetesini sarsan iddia! Vahap Munyar istifa mı etti?

Vahap Munyar kimdir?

Hürriyet’in yeni Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, 1958 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1980’de İstanbul İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’ne bağlı Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu (şimdiki adı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi) bitirdi. Üniversitede öğrenciliği sırasında, 1978’de bir arşivde gazete keserek mesleğe ilk adımı attı. 1979’da Anka Ajansı’nın İstanbul ofisine geçti.

1984’te Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’ne muhabir olarak girdi. Hürriyet’te iken Başbakanlık Basın Yayın’ın bursuyla 6 aylığına İngiltere’ye dil eğitimine gitti. Dönüşünde (Mayıs 1987) yeni kurulan Söz gazetesinin 4 yazı işleri müdüründen biri oldu. Aynı yılın kasım ayında geçtiği Milliyet Gazetesi Ekonomi Servisi’nde 5 yıl görev yaptı. Hürriyet Gazetesi ekonomi servisinde deprem!

Ekim 1992’de Hürriyet’e Ekonomi Müdür Yardımcısı göreviyle döndü. Sonra Hürriyet Ekonomi Müdürü oldu. Bu görevini 15 yıl aralıksız sürdürdükten sonra köşe yazarlığına devam etti. Gülse Birsel, Hürriyet gazetesinden istifa etti

Munyar, meslektaşı Emine Munyar’la evli. Kızı, ABD’de müzik eğitimini tamamladı. Vahap Munyar, 2002 yılından bu yana yönetiminde bulunduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) halen başkanvekili olarak görev yapıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde