Hürriyet tarihinde bir ilk: Çalışanlar postadan gelen tebligatla işten çıkarıldıklarını öğrendi

Hürriyet tarihinde bir ilk: Çalışanlar postadan gelen tebligatla işten çıkarıldıklarını öğrendi

Hürriyet gazetesi bir grup çalışanın işine son verdi. Çalışanlar işten ayrıldıklarını, gazete tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde öğrendi.

Hürriyet tarihinde bir ilk: Çalışanlar postadan gelen tebligatla işten çıkarıldıklarını öğrendi
16px
24px
30.10.2019 12:40
ABONE OLgoogle

Hürriyet, çalışanlarına işten çıkarıldıklarını, evlerine posta yoluyla gönderdikleri tebligatla haber verdi. Bugün işe gelen çalışanlardan bir kısmı, evlerine tebligatın ulaştığını öğrendi. Evde yakını olmayanlar ise muhtarlarını arayarak tebligat sordu.

Odatv'nin haberine göre, şu ana kadar işten çıkarılma tebligatı ulaşan onlarca çalışan var. İşten çıkarılanlar arasında ek yayınlar yayın yönetmeni Çınar Oskay, fotoğraf editörü Sebati Karakurt, spor yazarı Kenan Başaran, seyahat eki sorumlusu Serkan Ocak ve editörler Banu Tuna, İpek Yezdani, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval gibi isimler var. Toplam sayının 50’ye yakın olduğu belirtiliyor.

Karar 25 Ekim’de yönetim tarafından değil, doğrudan patronaj tarafından alınıp uygulandı. Tebligatta da açıklama olarak ‘yönetim kurulunun işletmesel kararı’ ifadesine yer verildi.

İşten çıkarılanlardan kıdem tazminatı hakkı kazanmak için bir haftası kalan gazetecinin de olması, Hürriyet'in işten çıkarırken 'hesap yaptığı' tartışmalarını da alevlendirdi.

Edinilen bilgilere göre, işten çıkarılmaları gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar' da, servis şefleri de bugün öğrendi. 

Gazete kulislerinde; Vahap Munyar'ın istifa kararı aldığı, işten çıkarılanlar geri alınmadığı takdirde istifa edeceği konuşuluyor. Çalışanlara posta yoluyla ulaşan tebligatta kararın 25 Ekim'de alındığı ve gerekçesinde "Yönetim Kurulu'nun işletmesel kararı" yazdığı görüldü.

'Bunu yaşamak da varmış'

Öte yandan, Hürriyet Seyahat'te çalışan Serkan Ocak, olayla ilgili "Gazetecilik hayatımda bunu da yaşamak varmış, mail hesabım kapatılınca Hürriyet'ten kovulduğumu öğrendim. Özetle, kovuldum ey halkım unutma bizi" ifadelerini kullandı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde