Hazine’de "dallama" krizi

Hazine’de "dallama" krizi

Yarı özerk bir kurumun başkanı, kendisinden bilgi isteyen üst düzey Hazine bürokratı G.K’nın talebini personele iletirken, “Şu dallama ne istiyorsa verin” notu düşünce ortalık fena karıştı.

Hazine’de "dallama" krizi
16px
24px
14.09.2015 08:00
ABONE OLgoogle
Ekonominin amiral gemisi olarak bilinen Hazine Müsteşarlığı ilginç bir mail skandalı ile çalkalanıyor. Hazine’nin üst düzey bürokratlarından birisi olan G.K., yarı özerk kurumun başkanından bazı bilgiler talep etti.

Özerk kurumun başkanı da ilgili yazıyı alt birimlere havale ederken, “Şu dallama ne istiyorsa verin” notu düştü. Not, bilgilerle birlikte Hazine Müsteşarlığı’nda görevli üst düzey bürokrata gelince, ortalık karıştı.

TARAFLAR ARASINDA BÜYÜK BİR KAVGAYA NEDEN OLDU

Hazine Müsteşarlığı’nda yaşanan dalmama krizinin ayrıntıları şöyle:

Hazine kulislerinde dolaşan bilgilere göre, olay kısa bir süre önce yaşandı. Hazine Müsteşarlığı’nda görevli üst düzey bürokratları arasında yer alan G.K., bir süre önce kendisine bağlı olan bir finans biriminin başkanına mail ortamında yazı göndererek, bazı bilgiler talep etti. Birliğin başkanı ise, üst düzey bürokrattan gelen maili, alt birimlere, “dallama en istiyorsa gönderin” notu ile forward etti. Birliğin uzmanları ise tüm bilgileri hazırladılar ancak, notu silmeyi unuttular.

Aynı not ile birlikte bilgileri, Hazine Müsteşarlığı’ndaki üst düzey bürokrata gönderdiler. “Dallama notunu” gören Hazine bürokratı ile notu yazan birliğin başkanı M.K. arasında büyük bir kavga yaşandı. Hazine bürokratı Ankara’da, birliğin başkanı da İstanbul’da olduğu için, tartışma iletişim araçları ile gerçekleşti. Ancak, ikilinin arası bir daha düzelmedi. Araya bir çok kişi girmesine rağmen, dallama krizi bir türlü çözülemedi. Kısa bir süre önce birliğin başkanı görevden alındı. Hazine koridorlarında, bu görevden alma işleminde dallama krizinin etkili olduğu konuşuluyor.

Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde