‘Hayır’cı Enver Yücel: Bahçeşehir şubeleri FETÖ'den kapatıldı mı?

‘Hayır’cı Enver Yücel: Bahçeşehir şubeleri FETÖ'den kapatıldı mı?

Halka arz planı üzerinden ‘gizli finansör’ Vatikan destekli fonla tekrar Bahçeşehir'de ortak olmak için uğraşan Enver Yücel’in ABD seçimlerindeki lobi faaliyeti ve tişörtü soru işaretleri doğurdu...

‘Hayır’cı Enver Yücel: Bahçeşehir şubeleri FETÖ'den kapatıldı mı?
16px
24px
12.04.2017 18:40
ABONE OLgoogle

Eğitim camiası ve borsa dünyası iki gündür, Bahçeşehir Okulları’nın kurucusu, eğitim imparatorluğunun sahibi, girişimci öğretmen Enver Yücel’i konuşuyor.

Ama 9 ay önce ABD’li ortak ayrılır ayrılmaz Bahçeşehir Okulları için söylediği  “Halka açılacağız” sözünden çok, borsagundem.com’un manşetten duyurduğu, ortaya çıkınca bazı adreslerin zıpladığı ‘hisse’ oyunuyla...  Yatırımcı gözüyle, ‘kirli bir halka arz tezgahı’yla... 

İnanılmaz iddiaları gündeme taşıyan manşet, Enver Yücel’in, Vatikan destekli ünlü yatırım fonu Carlyle Grup ile yeniden buluşmak için verdiği çabaları gözler önüne serdi.

Tüm Türkiye, ünlü eğitimci Yücel’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı üzerine Hükümet’in kanunla getirdiği ‘özel okullarda yabancı ortak yasağı’nı delmek amacıyla uygulamaya hazırlandığı ‘hisseyle ortaklık’ planını, borsagundem.com’un gündem değiştiren haberinden okudu.

‘BÜYÜK ENDİŞE’DE İKİNCİ BÖLÜM

Bugün ise taşları yerinden oynatan ‘büyük endişe’de ikinci  bölüm...

Gözler önüne serilecek olanlar, üstü örtülmüş, kurcalanmamış çok önemli detaylar...

Enver Yücel’in gizli finansörü olduğu iddia edilen Vatikan destekli Carlyle’in Bahçeşehir’i ele geçirme senaryosunu; sermaye piyasalarının namusu halka arzı kirli bir hedefe alet ederek, ünlü eğitimci eliyle Türkiye’nin içine uzanma hazırlığını kamuoyu ile paylaşan borsagundem.com, bu kez de kamu yararını gözeten yayıncılık anlayışı çerçevesinde, ortalığı sarsacak iki ayrı olayın ‘ortak’ perdesini aralıyor.
İlki çok yakın geçmişte yaşanan ancak üstünde durulmayan bir lobi faaliyeti. Diğeri ise FETÖ soruşturması kapsamında kapatıldığı öne sürülen bazı Bahçeşehir ve Uğur Okulları...

Üstelik olaylara Cumhurbaşkanı Erdoğan penceresinden bakıldığında çarpıcı iki kritik ayrıntı...

Erdoğan’ın ‘tehdit’ ve ‘tehlike’ uyarısıyla getirilen ‘özel okullarda yabancı ortak yasağı’nı delmek istediği öne sürülen de Enver Yücel... Türkiye’yi ele geçirme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirme kalkışmasının yöneticisi, terör örgütü elebaşı ile aynı adayı destekleyen de...

Şok iddia: Vatikan’dan icazet aldıktan sonra büyüyen eğitimci

NELER OLUYOR HAYATTA?

Nedenlerini sormak, merakları uyandırmak adına, ‘neler oluyor hayatta?’ demeden ya da ‘nereden nereye?’ diye sormadan önce, ortalığı toz duman eden “Şok iddia: Vatikan’dan icazet aldıktan sonra büyüyen eğitimci” manşetinden kısa bir özet...

Haberde, Bahçeşehir Okullarının kurucusu Enver Yücel’in 43 yıl önce İstanbul Laleli’deki üç sınıflı bir dershaneden eğitim imparatorluğuna  uzanan ‘dev’asa girişimi, Bahçeşehir’in halka arz planı için söylenen,  “Bahane... Arkadan dolanma!” yorumu ve “Yol açılınca Vatikancı fonlar da, satın alacakları paylarla bu kez ‘hissedar’ sıfatıyla Bahçeşehir’in kontrolünü ele geçirecekler” iddiası yer aldı.

Enver Yücel’in 2013’te yaptığı Vatikan ziyaretinin, Papa’yla sıcak muhabbetin ve verilen sözlerin hatırlatıldığı manşette, buluşma sonrası Bahçeşehir çatısı altında toplanan okullar ve üniversitede yaşanan hızlı büyüme kadar, Vatikan destekli fonla kolkola geçen 4.5 yılda 94 milyondan 800 milyona çıkan ciro bilgisi de paylaşıldı.

Haberin can damarı ise, son günlerde özellikle borsa kulislerinde yeniden konuşulan Bahçeşehir Okullarının halka arzına yönelik şok iddialar ve yorumlardı.

“Enver Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısıyla işleme konan, Hükümet tarafından engellenen eğitimde yabancı ortak yasağını delmek için arkadan dolanma taktiği içinde. Halka arz bahane...” diyenler de oldu...
 “Eğitim kurumlarının hisseleri borsada işlem görür hale getirilince, Enver Yücel’in arkasındaki gizli finansör harekete geçecek. Borsada satılacak hisseler, şirkete para yardımını kesmediği öne sürülen Vatikan destekli fona, fonlara pazarlanacak. Satın alınacak paylarla söz konusu fonlar Bahçeşehir’de yeniden söz sahibi olacak. Bahçeşehir’in patronu da yollarını ayırmak mecburiyetinde kaldığı yabancı özel fonla halka arz yöntemiyle yeniden birleşecek” diyenler de..

ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ MANZARALAR

Haberimizin ardından kulisler hareketlendi, okur uyarıları arttı. Araştırma sonucu ise en az halka arz planı kadar çarpıcı, şaşırtıcı ve bir o kadar da düşündürücü manzaralar ortaya döküldü.

Enver Yücel, başkanlık yarışı sürerken kime destek vermek için okyanus ötesine, ABD’ye uçtu? Neler yaptı? Kime ‘Hayır’ dedi?

Önemli,  kafa karıştıran sualler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi çağrısıyla meydanlara dökülen, hain kalkışmanın tankları, kurşunları karşısında dimdik duran Türk Milletinin şamarıyla yere serilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin başmimarı ‘okyanus ötesi’ sakini Fetullah Gülen’in, gelecekteki yardımlarına karşılık ABD başkanı seçilmesi için kampanyasına milyonlarca dolar ‘yardım’ akıttığı Hillary Clinton’a seçim desteği verenlerden biri de ünlü eğtimci Enver Yücel çıktı.


 
HILLARY CLINTON HAYRANLIĞI NEREDEN GELİYOR?

Yücel’in, üzerinde “No” “No” “No” yazılı, Trump resmi basılı tişörtüyle Hillary Clinton adına Amerika'daki düşünce kuruluşlarıyla lobi çalışması yürüttüğü belirtildi. O günlerde fazla önemsenmeyen bu ‘yakın’ ilgiye yöneltilen soru şu: “Neden FETÖ’ye karşı mesafeli duruşu bilinen Trump değil de FETÖ’ye yakın hisleriyle tanınan Hillary?”

Yoksa sadece ABD’nin ilk kadın başkanı olarak tarih yazmasına ‘yardım’  için mi?

Eyaletten eyalete süren tansiyonu yüksek yarış sırasında bazı yayın organlarında dile getirilen, ”Bu tişörtleri bastırıp dağıtan, sokaklarda Trump’a hayır yazılı tişörtlerle gezen Enver Yücel'in, FETÖ'nün fonladığı Hillary Clinton'u desteklemesi tesadüf mü? Türkiye’de eğitimcilik yapan Enver Yücel'in, ABD seçimlerine, Hillary’ye bu kadar alaka duymasının sebebi ne? Trump'ın üstünü çizen tişörtlerle poz verme işini kim akıl etti?” soruları yanıtsız kaldı.

Ancak  ne o fotoğraf ne de Hillary Clinton sevgisi silinmedi. Hem hafızalardan hem internetten...

FETÖ’CÜ OKULLARA KİLİT VURULUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta, “Mutlaka hesap verecek” dediği, Türkiye’nin tüm kurumlarıyla ABD’yi baskı altına alıp iadesi için çalışmalar yürüttüğü Fetullah Gülen tarafından ‘kurtarıcı’ gibi beklenen Hilary Clinton’a “Yes” diyen Enver Yücel’in bu hayranlığı o günlerde derinlemesine hiç konuşulmadı ama şimdi durum değişti. Trump’a “Hayır”cı Yücel, Vatikan iddialarının ardından kulislerde yine ‘top one’ oldu.

Bu kaygılara bir de üstelik FETÖ soruşturması kapsamında Burdur, Zonguldak ve Ankara kapılarına kilit vurulan Bahçeşehir eğitim zincirine ait okullar da eklendi.

Ajansın geçtiği, internet sitelerinin yayınladığı haberlerde, üç kentte de 15 Temmuz sonrası kapatılan eğitim kurumları arasında Bahçeşehir Okulları ve Uğur Okulları’nın yer aldığı öne sürüldü. Okullara veda etmeden önce yapılan operasyonlar çerçevesinde Uğur Dershanesi ortaklarından A.A.’nın da tutuklandığı belirtildi.
Her ne kadar Bahçeşehir yönetimi bazı haberleri tekzip etse de gelişmeler velileri, gençleri tedirgin etti.

“ENVER YÜCEL HER ÖNÜNE GELENE NEDEN BU İZNİ VERİYOR?”

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde bir çok Bahçeşehir Okulunun franchise üsülü açıldığı ileri sürülen bir başka haberde ise çarpıcı bilgiler kadar kuşku dolu satırların da yer aldığı görüldü.  Bahçeşehir tabelasını taşıyan bazı franchise okulların FETÖ bağlantılı çıktığı suçlaması gündeme taşınırken kullanılan ifadeler dikkat çekti:
“Enver Yücel neden her önüne gelene araştırmadan bu izni veriyor. Bu şekil davranan kurumlar isimlerini kirletirken ilerleyen süreçte hem kendilerini hemde devleti sıkıntıya sokacak.”

Haberde ayrıca, “Enver Yücel'in sahibi olduğu bu kurumlar başka FETÖ’cülere de bayilik vermiş midir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okul sahipleri ve özellikle franchise veren kurumlara sert tedbirler getirmesi gerekiyor çünkü FETÖ'cüler bu yöntemle eğitime tekrar sızmak isteyeceklerdir” denildi.

Bahçeşehir çatısı altında olup FETÖ soruşturması sonucunda kapatıldığı iddia edilen okul sayısının ise ülke genelinde 100'e yaklaştığı öne sürüldü.

Rakam ürpertici, yılların marka haline getirdiği bir eğitim kurumunun içine düşürüldüğü durum üzüntü verici.
Elçiye zeval olmaz. Son uyarı yine haberlerden:

 “Enver Yücel, her önüne gelene franchise vererek FETÖ’cülerin eğitimde önünü açmaktan vazgeçmeli...”
Bizden ise söylemesi. Bu iş tişört giymeye benzemez...

Kaynak: Borsagundem.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde