Gülle'den ihracatçılara: Eximbank'a para için yapışın

Gülle'den ihracatçılara: Eximbank'a para için yapışın

TİM Başkanı İsmail Gülle'den ihracatçılara çağrı: Eximbank'a 'Niye para vermiyorsunuz, şunu da verin, bunu da verin, az verdiniz çok verin!' diye talepte bulunmanız lazım.

Gülle'den ihracatçılara: Eximbank'a para için yapışın
16px
24px
18.03.2019 12:32
ABONE OLgoogle

TİM Başkanı İsmail Gülle, Erzurumlu ihtracatçılara çağrıda bulunarak, "Sizin anlaşaılan paraya ihtiyacınız yok. Eximbank'a para için yapışın. Ondan ihracat için teşvik ve para isteyin" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) ilkini şubat ayında Gaziantep’te “TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi” adıyla düzenlediği açık iletişim platformu niteliğindeki bölgesel meclislerinin ikincisi “TİM Doğu Anadolu Meclisi” olarak Erzurum’da gerçekleştirdi.   TİM Başkanı İsmail Gülle, Erzurum'da böyle karşılandı

TİM, 360 derecelik yeni bakış açısı ile “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” hedefi doğrultusunda ihracatçının taleplerini dinledi ve bölgesel sorunlarını masaya yatırdı. TİM Başkanı İsmail Gülle’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmaya, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve bölgenin önde gelen iş insanları katıldı. 

TİM Başkanı İsmail Gülle toplantıda yaptığı konuşmasında; “Bu yılın ilk 2 ayında da aylık rekorlarımıza devam ediyoruz. Bu rekorlar bizi son derece memnun ve mutlu etti. Ancak, aynı zamanda bu başarılar, daha iyi yarınlar için bizlere çok büyük sorumluluklar da yükledi. TİM olarak, ihracatımızın geleceğine yönelik ihracatımızın değerini, ihracatçı firma sayısını ve sattığımız ürün çeşitliliğini artırmaya yönelik kritik başlıklar belirledik. Erzurum ilimizin gençlerine, girişimcilerimize, ihracatçılarımıza ihracatın her alanına ilişkin eğitimler verecek, onları hem bu alanda cesaretlendirecek hem de ihracata hazırlayacağız." dedi. 

Gülle: “Dadaşların şehrine 100 milyon dolarlık ihracat rakamlarının yakışacağına inancım tam”

Erzurum 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9’a yakın bir artışla 18,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini hatırlatan Gülle, “Ancak ilimizin geçmişinde 30 – 40 milyon dolarlık yıllık ihracat başarıları var. 2012 yılında 46 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ihracat rakamına ulaşılmıştı. Bu başarıyı neden koruyamadık? İlimizin ihracatını önce 50 milyon dolara, ardından 100 milyon dolara nasıl taşıyabiliriz, bunu çok iyi irdelememiz gerekiyor. Bugün burada bulunmamızın sebebi de bu. Dadaşların şehrine 10 milyon dolarlar değil, 100 milyon dolarlık ihracat rakamlarının yakışacağına inancım tam. Çalışmalarımızı, kaynaklarımızı bu çerçevede değerlendirirsek, 2019 yılında 100 milyon dolar ihracatı aşan 53 ilimiz arasında Erzurum’u da görmemiz işten bile değil" diye konuştu.

Eximbank'tan para için yapışın

İsmail Gülle bir soru üzerine, "Eximbank çok ucuz krediler, çok büyük destekler veriyor, teşvikler var ama ihracatçı olmadığınız için bundan faydalanamıyorsunuz. İhracatçıya yeşil pasaport var, hangi devletin ihracatçısına yeşil pasaport var, bu çok büyük gurur, çok büyük destektir. Eximbank'ın hiç bir toplantıda bu kadar sorusuz kaldığını görmedim demek ki sizin paraya ihtiyacınız yok ya da teker teker, ayrı ayrı görüşmek istiyorsunuz. Eximbank'a 'Niye para vermiyorsunuz, şunu da verin, bunu da verin, az verdiniz çok verin!' diye talepte bulunmanız lazım. Parayı bulduğunuz zaman, paraya yapışacaksınız ki, yatırımcı olduğunuz, ihracat aşkınızı orada görelim. Eximbank'tan para istemiyorsanız gerisinde konuşacak fazla birşey kalmıyor, gerisi teferruattır." 

Toplantıya katılan Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da, Erzurum da iritibat büroları olduğunu söyleyerek, bir yılda ihracatçıya kullandırdıkları kredilerin yüzde 136 arttığını söyledi.

Toplantının ardından TİM Başkanı İsmail Gülle ve beraberindeki heyet TİM ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından, teknolojik katma değeri yüksek ve ihracat odaklı projelere sahip girişimcilerin desteklenmesi amacıyla kurulan Erzurum TİM-TEB Girişim Evi’ni ziyaret etti. Heyet, TİM-TEB Girişim Evleri’nden destek alan girişimcilerin projelerini tanıttığı stantları ziyaret ederek girişimcilerle görüş alış verişinde bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde