Erdoğan'dan bankacılara: Kredi musluklarını kısan karşısında bizi bulur

Erdoğan'dan bankacılara: Kredi musluklarını kısan karşısında bizi bulur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Finans sektöründe girişimciye ve yatırımcıya kredi musluklarını açmayan karşısında bizi bulacaktır" dedi.

Erdoğan'dan bankacılara: Kredi musluklarını kısan karşısında bizi bulur
16px
24px
17.01.2017 14:44
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapımı tamamlanan SGK hizmet binalarının toplu açılış törenine katıldı.

"Paranızı bankada tutun dendiği zaman, paranı o finans kuruluşlarının sahiplerine ver, onlar yatırım yapmadan korkunç vurgunlar vursun demektir" diyen Erdoğan, Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar eğer bu ülkede girişimciye, yatırımcıya gerekli kredi muslukları açmıyorsa karşısında bizi bulacaktır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Dün, gerek Cumhurbaşkanlığı'ndaki ekonomi danışmanlarım ve gerek sonra da hükümetteki ekonomiden sorumlu arkadaşlarımızla bir çalışma yaptık. Ekonomimizin 14 yılda geçirdiği yapısal dönüşüm ortadadır. 2023 hedeflerimize ulaşabilmek için gereken yapısal reformlar gündemimizde.

Merkez Bankası’ndan kritik dolar hamlesi

Özellikle 2013 yılından beri maruz kaldığımız tüm saldırılar ekonomi boyutuyla sahnelenmektedir. Ekonomiyi durdurma, sanayicilerimize yatırım yapmayın söylemleriyle emareleriyle açıktır. Paranızı bankada tutun demek, banka patronları vurgunu vursun demektir.

MUSLUĞU KISAN KARŞISINDA BİZİ BULUR

Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar bu ülkede girişimciye, yatırımcıya yatırım musluklarını açmıyorsa karşısında bizi, hükümeti bulacaktır. Çünkü yatırımcı kredi alabilecek ki, yatırımını genişletsin, yeni yatırım yapsın. İstihdam olacak, üretim olacak. Bu krediler yüksek faizle olmayıp, düşük faizle olursa rekabet de artacaktır. Bu da olunca Türkiye'nin sıçrama yapması daha çabuk olacaktır.

Erdoğan'dan yeni dolar yorumu: Medcezir gibi oldu..

Benim bu sözlerim birilerinin hoşuna gitmez, memnun olmaz. Ben söylemezsem olur mu? Terör örgütlerinin eylemlerine ve hedeflerine baktığımızda işin gerisinde ekonomik bir mesaj olduğunu görürsünüz. Türkiye'nin en önemli markası olan İstanbul'a bir gün PKK bir gün DEAŞ tarafından saldırılması tesadüf değildir" dedi.

Erdoğan, "Yatırımcı kredi alabilecek ki yatırımını genişletsin veya yeni yatırımlara girsin. Bu kredi muslukları açıldığında verilen krediler insanı çıldırtırcasına yüksek faizle olmaz, düşük faizle olursa, rekabet gücünü artıracaktır" diye konuştu.

Ekonomik terör estiriyorlar

Erdoğan ayrıca, "Acımasız parayı kullananları 'ekonomik terör estiriyorlar' diye vasıflandırıyorum. Son dönemde yaşanan hızlı artışın rasyonel sebeplere dayanmadığını, piyasaları tedirgin ederek ekonomiyi yavaşlatmak olduğunu kim inkar edebilir" ifadelerini kullandı.

Tarlada bir lira, pazarda sekiz lira

Erdoğan, İstanbul'a bir gün bölücü örgüt, diğer gün DEAŞ tarafından saldırılmasının tesadüfi olmadığını belirterek şunları söyledi "Son dönemde döviz kurlarında yaşanan hızlı artışın rasyonel sebeplere dayanmadığını, meselenin üreticileri ve tüketicileri tedirgin ederek, ekonomiyi yavaşlatmak olduğunu kim inkar edebilir? Bakıyorsunuz tarlada domates bir lira ama geliyor buraya çarşıya, pazara, eve aldığımız zaman yedi, sekiz liraya kadar çıkıyor. Ne bu, bu arada olanlar kimler? İnsaf, insaf."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde