Erdoğan'dan yeni dolar yorumu: Medcezir gibi oldu..

Erdoğan'dan yeni dolar yorumu: Medcezir gibi oldu..

Döviz piyasasındaki hareketliliği değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben yine milletime çağrı yapıyorum. Kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin. Bunları TL ye dönüştürsün" dedi.

Erdoğan'dan yeni dolar yorumu: Medcezir gibi oldu..
16px
24px
13.01.2017 11:16
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolar ve eurodaki hareketlilik ile ilgili basın mensuplarının sorusu üzerine, "Bizimki medcezir hareketi gibi oldu. Bir konuşma yapıyorsunuz iniyor, sonra bir konuşma yapıyorsunuz çıkıveriyor. Bu hafta içinde tekrar bir değerlendirmeyi yapacağız. Burada ürkecek bir durum söz konusu değil. Ben yine milletime çağrı yapıyorum. Kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin. Bunları TL ye dönüştürsün" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maliye Bakanlığımızın başlattığı bir kampanya vardı. Bu kampanyada da maşallah iyi bir geri dönüşüm oldu. Daha ileri gidiyorum. Yerli parayla ithalat ve ihracatın yapılması konusunda da anlaşmaya vardığımız ülkeler var. O başladığı zaman yerli para üzerinde döviz kurunun baskısı daha da azalacak diye bekliyorum" dedi.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de devam eden anayasa görüşmelerinde yaşanan olaylara ilişkin, "Bazı milletvekili arkadaşlarımızın orada gerçekten, bir milletvekili arkadaşımızın burnunu kırması, bir başka milletvekili arkadaşımızın afedersiniz ayağının dişlenmesi, bunları arzu etmezdik. Buradaki arkadaşlar milletin vekilleridir. Asıl değil, asıl bekliyor. 330 aşıldıktan sonra nihai kararı ben vereceğim diyor. Bu hafta içinde bu (anayasa değişikliği) biter ve bittikten sonra da işin zaten asıl sahibine gidecek. Asıl sahibi millet" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

"Öyle ya da böyle 8 madde geçmiş bulunuyor. Bundan sonraki süreç de temenni ederiz ki sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde devam etsin"

"İkide bir tek adamcılık, tek adamcılık, tek adamcılık filan gibi laflar ediliyor. Bir defa Türkiye'de eğer tek adamcılık konuşulacaksa, tek adamcılığın tek bugüne kadar uygulamasını yapan siyasi parti ana muhalefet partisidir, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Daha kuruluşundan beri tek adam üzerine gelmiştir zaten."

ERKEN SEÇİM HAKKINDA

"Parlamento çalışamaz hale gelirse erken seçimden söz edilebilir. Samimi, dürüst bir şekilde, kavga gürültüye gerek yok. İlk turda görüldüğü kadarıyla 338-348 arasında gidiş gelişler oldu, şimdi de bu hafta içinde kalan maddeler bu şekilde müzakere edildikten sonra ikinci turu var. İkinci turda da parlamento aynı istikrarını ortaya koyarsa iş asıl sahibine gidecektir. Milletimiz de burada nihai kararı verecektir. Milletimizin vereceği karar neyse o karara da hepimiz 'evet' diyeceğiz ve saygı duyacağız. Olay bu."

KIBRIS'TA ÇÖZÜM ARAYIŞLARI

"Kuzey Kıbrıs yoğun bir çalışmanın içerisinde, samimiyet ortaya koyuyor ama Güney Kıbrıs ve garantör ülke olarak Yunanistan, hala bunlar farklı beklentiler içerisindeler. Türk askerinin çekilmesi söz konusu değil."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde