Dev bir holding daha bankalarla yapılandırma için masaya oturdu

Dev bir holding daha bankalarla yapılandırma için masaya oturdu

Türkiye’nin önemli bir holdingi daha bankalarla yapılandırma için masaya oturmuş.

Dev bir holding daha bankalarla yapılandırma için masaya oturdu
16px
24px
18.05.2018 14:30
ABONE OLgoogle

Son dönemin en popüler haber konularından biri kuşkusuz şirketlerin bankalarla borçlarını yeniden yapılandırma anlaşmaları.

TL’deki hızlı değer kaybı ile birlikte döviz borçlu şirketlerin bilançoları ciddi bir erozyona uğradı. Kur farkı ile önemli zararlar yazmaya başladılar. Aslında böyle durumlar sadece şirketleri değil ülkeleri de ciddi zarara uğratabiliyor. 

Geçmişte başka dev holdingler de benzer süreçlerden geçti. Örneğin, 1970’li yıllarda Koç Holding’in dövizle borçlanarak Asil Çelik yatırımını yapmıştı. Ancak bir süre sonra yaşanan devalüasyon Koç Holding’i zor durumda bırakmış ve dönemin hükümeti Asil Çelik’i devletleştirerek Koç’u rahatlatmıştı.  İki büyük holding daha borç yapılandırdı

Bugün yine benzer bir süreç yaşanıyor. Bu kez bankalar alacaklı gruplarla borç yapılandırması yapıyor. Bu köşede isim vermeden iki büyük grubun bankalarla prensipte anlaştığını yazmıştık.

Bu konuda çok sayıda kulis bilgisi ile karşılaşıyoruz. Bazı bilgileri teyit edemediğimiz için yazmıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu durum geçici. Yani kur farkı her zaman yaşanabilir. Önemli olan müesseseleri ayakta tutup yaşatmak.  Flaş iddia: Kriz Borusan Holding'i de mi vurdu!

ÖNEMLİ BİR HOLDİNG DAHA BANKALARLA MASAYA OTURDU

Öğrendiğimize göre, Türkiye’nin önemli bir holdingi daha bankalarla yapılandırma için masaya oturmuş.

Bu grup da dövizle mal getirip TL ile satış yaptığı için nakit sorunu yaşamış.

Özellikle orta ve lüks otomotiv ve demir çelik ağırlıklı çalışan bu dev grubun da bankalarla prensipte anlaştığını öğrendik. 

Unutmadan grubun enerji ve lojistikte de ciddi yatırımları olduğunu ekleyelim. Prensip anlaşması sonrası bu dev grubun ödeme akışının rahatladığı belirtiliyor. 

Benzer bir yapılanmayı Türk müteahhitlik sektörünün köklü kuruluşların biri daha yapmış. Yurtdışında önemli projelere imza atan ünlü müteahhit şirketin ismi de biz de saklı. Yeri gelmişken bunu da aktaralım istedik…

Kaynak: Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde