Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni bir başdanışman daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni bir başdanışman daha

Prof. Dr. Vedat Bilgin'in Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni bir başdanışman daha
16px
24px
22.02.2019 07:38
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Prof. Dr. Vedat Bilgin'in atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Prof. Dr. Vedat Bilgin getirildi.

Söz konusu atama, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereğince yapıldı.

Prof. Dr. Vedat Bilgin kimdir?

1954 senesinde Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde dünyaya gelen Bilgin ilk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde bitirdi. 1974 senesinde Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini dereceyle tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora çalışmaları gerçekleştirdi. 

Prof. Dr. Bilgin, 2011 senesinde bu 2015 senesine kadar Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı olarak akademik hayatını devam ettirdi aynı zamanda 2014 senesinden 2015 senesi arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı olarak görev üstlendi. 

Ayrıca Gazete Habertürk, Bugün gazetesinde ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Köşe yazılarına Akşam gazetesinde sürdürmektedir. 

Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara milletvekili olarak TBMM'ye giren Bilgin, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Ankara ikinci bölge milletvekili olarkl seçildi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir. Ayrıca 26. dönemde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanlığı görevini devam ettirmektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde