Çinli Geely, Volvo'yu aldı

Çinli Geely, Volvo'yu aldı

Çinli otomotiv üreticisi Geely, ABD'li otomotiv üreticisi Ford'dan Volvo Cars'ı 1,8 milyar dolara satın aldı.

Çinli Geely, Volvo'yu aldı
16px
24px
29.03.2010 08:31
ABONE OLgoogle

Geely'nin yaklaşık iki yıldır İsveçli şirketi satın alma görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanırken, bu, 'Çinli bir şirketin en büyük deniz aşırı otomotiv şirketi satın alması' olarak kayıtlara geçti. 
 
 Volvo sözcüsü Per-Ake Froberg, Çin'in en büyük özel sektör otomobil şirketi Geely'nin Volvo Cars'ı satın alma anlaşmasına İsveç'in Göteborg kentinde imza atıldığını açıkladı.

Çin Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanı Li Yizhong ve İsveç Yatırım ve Enerji Bakanı Maud Olofsson'un hazır bulunduğu törende, anlaşmayı, Geely Başkanı Li Shufu ve Ford Finans Direktörü Lewis Booth imzaladı.

Geely, anlaşmayı tamamlamak için gerekli bütün finansmanı sağladığı belirtildi. "Bugün Geely'nin tarihinde bir dönüm noktasını temsil ediyor." diyen Geely Başkanı Li Shufu, Volvo Cars'ın, yönetim ekibi İsveç'te olmak üzere ayrı bir şirket olarak kalacağını ifade etti.

Li, Pekin'de, Çinli müşteriler için 300 bin adet Volvo marka araç üretecek yeni bir fabrika kuracaklarını kaydetti. Ford, 1927'de kurulan Volvo Cars'ı, 1999'da 6,5 milyar dolara satın almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde