Binali Yıldırım'ın 'Daha çok vergi alacağız' sözleri nasıl değiştirildi

Binali Yıldırım'ın 'Daha çok vergi alacağız' sözleri nasıl değiştirildi

AKP İstanbul adayı Yıldırım’ın “İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak” sözleri değiştirildi.

Binali Yıldırım'ın 'Daha çok vergi alacağız' sözleri nasıl değiştirildi
16px
24px
26.03.2019 15:59
ABONE OLgoogle

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök‘e konuştu.

BirGün’ün haberine göre, Hürriyet internet sitesinde söyleşide Yıldırım’ın ağzından “İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi” ifadeleri yer alırken öğlen saatlerinde haberde değişiklik yapıldı.

Söz konusu ifadeler şöyle değiştirildi; “İstanbul, Türkiye’de ödenen vergilerin yüzde 49’unu toplarken, bu gelirden yüzde 10 pay almaktadır. İstanbul’un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır.”

“İSTANBUL’DAN DAHA FAZLA VERGİ TOPLAMALIYIZ”

AKP adayı Yıldırım’ın Hürriyet’in internet sitesinden kaldırılan o sözleri, Hürriyet gazetesinde bugün, “İstanbul’dan daha fazla vergi toplamalıyız” başlığı altında şöyle yayımlandı:

“Bunları yapabilmek için İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi.”

İşte Hürriyet gazetesindeki röportaj:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde