Azeri iş adamını 4 Milyon Dolar için öldürdü

Azeri iş adamını 4 Milyon Dolar için öldürdü

Damirov'un, polisteki ilk ifadesinde, ofisteki tartışmanın ardından evine giderek yanına aldığı Glock tabancasıyla İsmaiyılov’a peş peşe ateş açtığını söylediği öğrenildi.

Azeri iş adamını 4 Milyon Dolar için öldürdü
16px
24px
21.09.2018 07:38
ABONE OLgoogle

İstanbul Florya'daki ofisinde öldürülen Azeri iş adamı İtimat İsmayilov'un katil zanlısı şirket ortağı çıktı. İddialara göre Azerbaycan'da bir dönem polis müdürü olarak görev yapan Gözel Damirov'un, İsmayilov'u 4 milyon dolarlık hisse devri nedeniyle öldürdüğü belirtildi.

Damirov'un, polisteki ilk ifadesinde, ofisteki tartışmanın ardından evine giderek yanına aldığı Glock tabancasıyla İsmaiyılov’a peş peşe ateş açtığını söylediği öğrenildi.

Bakırköy Florya’da ofisi bulunan Azeri iş insanı Etimat İsmaiyılov, önceki akşam saat 21.00 sıralarında Azeri eski polis şefi Gözal Damirov tarafından silahla vurularak öldürüldü.  Azeri iş adamı İtimat İsmailov'a Florya'da kanlı infaz

SSCB döneminde Azerbaycan Cumhuriyet Başsavcılığı ve bir dönemde Adalet Bakanlığı yapan İlyas İsmaiyılov’un oğlu olan işadamı Etimat İsmaiyılov’u öldüren Damirov’un cep telefonu kapalıydı.

Damirov, Beşiktaş’ta şoförünün cep telefonu takip altına alınarak yakalandı. Şoförü Barış A. da gözaltına alındı. Damirov’un olayda kullandığı ruhsatsız Glock tabanca da araçta bulundu.  Kanlı infaz! Star gazetesi yazarının eşi öldürüldü

EVDEN TABANCASINI ALIP GERİ DÖNDÜ

Damirov, Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliğinde sorguya alındı. Polisin yaptığı araştırmadaki iddialara göre, İsmaiyılov ve Damirov, AVM işletmesi, gıda ve elektronik eşya ticareti konusunda birlikte iş yapıyordu. Damirov, İsmaiyılov’a birlikte iş yaptıkları şirketin yüzde 2 hissesini devredecekti.

Damirov, yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle hisse devrini yapamadı. Bu da İsmaiyılov’la arasında tartışmanın başlamasına neden oldu. İddiaya göre, İsmaiyılov, Damirov’a devrin gecikmesinden dolayı zarar edeceğini söyleyerek tehditvari bir konuşma yaptı.

Damirov, kendisi ya da oğullarına zarar gelebileceğini düşünerek konuşmayı sonlandırdı ve ofisten çıktı. Evine giderek Glock tabancasını aldı. Geri döndü ve ofisteki İsmaiyılov’a peş peşe ateş açtı.

İddiaya göre, Damirov, ilk ifadesinde, kendisinin olayı gerçekleştirmemesi halinde İsmaiyılov’un harekete geçeceğini ve kendisine ya da çocuklarına zarar vereceğini söyledi.

İddiaya göre, Damirov, devir konusundan 4 milyon dolar alacaklı olduğunu söylemesi üzerine tartışma başladı. Polis, olay sırasında ofiste olan Rus K.S ve Kazakistanlı Z.A’nın da tanık olarak ifadesini aldı.

TEKNİK TAKİBE TAKILDILAR

Göğsünden ve kafasından aldığı kurşun darbeleriyle İsmayilov olay yerinde hayatını kaybederken, cinayet sonrası ofisin kapısında bekleyen şoförüyle olay yerinden kaçan Gözal Demirov, olaydan 3 saat sonra şoförünün telefonun sinyal takibiyle Etiler'de yakalanarak gözaltına aldı.

Emniyete götürülerek sorguya alınan ve Azerbaycan’da bir dönem emniyet müdürlüğü yaptığı öğrenilen emekli Albay Damirov'un ifadesinde, kendisinin hisse devrinden 4 milyon dolar alacaklı olduğunu ve tartışmanın da bu yüzden yaşandığını ifade ederek “ 4 milyon dolarlık hisse devrini gerçekleştirmedi. Görüşmek üzere ofisine gidince de tehdit edip üzerime yürüyünce bende korkup önce davranarak silahımı çektim” dediği öğrenildi.

Damirov ve şoförünün Emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde