Adana'da 12 kişinin öldüğü kız yurdu faciasının nedeni ortaya çıktı.. Bir gün önce değiştirilmiş

Adana'da 12 kişinin öldüğü kız yurdu faciasının nedeni ortaya çıktı.. Bir gün önce değiştirilmiş

Adana'nın Aladağ ilçesindeki 3 katlı Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'ndaki yangın faciasının, bir gün önce değiştirilen elektrik sayacı nedeniyle yaşandığı ortaya çıktı.

Adana'da 12 kişinin öldüğü kız yurdu faciasının nedeni ortaya çıktı.. Bir gün önce değiştirilmiş
16px
24px
30.11.2016 10:28
ABONE OLgoogle

Adana'nın Aladağ ilçesindeki 3 katlı Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'ndaki 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği 22 kişinin de yaralandığı yangının nedenine ulaşıldı. Yangın, bir gün önce değiştirilen elektrik sayacı nedeniyle çıkmış.

Öğrencilerin verdiği bilgiye göre yangından bir gün önce yurdun elektrik sayacı değiştirilmiş. Öğrenciler, değişen sayacın görevliler tarafından kontrol edildiğini görmediklerini ifade etti.

Kız öğrenci yurdunda facia: 11 çocuk, 1 eğitmen hayatını kaybetti

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıların ailelerinin de telaşlı bekleyişi sürüyor.

BirGün'den Meltem Yılmaz'ın edindiği bilgiye göre, öğrencilerden B.G., "Yangın çıktığını anlaşılınca yurtta büyük bir panik yaşandı. Çok korktum ve üçüncü kattan aşağı atladım. Kol ve bacağımda kırıklar ve belimde ezilme var" ifadelerini kullanırken annesi ise "Kızımın yaşadığına dua ediyorum. Şoktayım" dedi.

Başkandan şok açıklama: Yangın merdiveni kilitliydi

Yıllık 700 lira kira

Aladağ kız öğrenci yurdunda yoksul ailelerin çocuklarının kaldığı, yurdun yıllık kirasının ise 700 lira olduğu öğrenildi.

Kimlik tespiti için kan örneği alındı

Adana'nın Aladağ ilçesinde özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 12 kişinin kimliklerinin tespiti için ailelerinden kan örneği alındı.

İlçedeki 3 katlı özel kız öğrenci yurdunda elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında hayatını kaybeden 12 kişinin aileleri, cenazelerin bulunduğu Adana Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Yaşamını yitirenlerin kimlik tespiti için ailelerden kan örneği alındı. Aileler daha sonra Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı.

Cenazeler ise işlemlerin ardından merkez Yüreğir ilçesindeki Asri Mezarlık morguna götürüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde