Başkandan şok açıklama: Yangın merdiveni kilitliydi

Başkandan şok açıklama: Yangın merdiveni kilitliydi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kız yurdunda yaşanan faciaya ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkandan şok açıklama: Yangın merdiveni kilitliydi
16px
24px
30.11.2016 05:23
ABONE OLgoogle

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi yaşamını yitirdi. 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı.

Adana Aladağ’da kız öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciasının ardından açıklamalarda bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘binadaki yangın merdivenin kilitli olduğunu ve yangın sırasında bu merdivenin kullanılamadığını söyledi.

Kız öğrenci yurdunda facia: 11 çocuk, 1 eğitmen hayatını kaybetti

Başkan Sözlü öte yandan, öğrencilerin kilitli olan yangın merdivenin bulunduğu bölgede hayatlarını kaybettiklerini kaydetti. Çatıda gereğinden fazla ahşap kullanıldığını söyleyen Sözlü, yangın sonrası çatının çöktüğünü ve öğrencilerin bu şekilde hayatını kaybettiğini ifade etti.

Ayrıca Başkan Sözlü, bu yangın merdivenin kilitli olmasa öğrencilerin kurtulacağını belirtti. Başkan Sözlü, ‘Bunun üzerine herhangi bir soruşturma yapılacak mı? Sorusuna ise, ‘ihmal varsa, gereği yapılacak’ dedi.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde