AKM'nin yerine yapılacak binanın maliyeti dudak uçuklattı

AKM'nin yerine yapılacak binanın maliyeti dudak uçuklattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkılan Taksim'deki AKM'nin yerine yapılacak binanın maliyeti ortaya çıktı.

AKM'nin yerine yapılacak binanın maliyeti dudak uçuklattı
16px
24px
15.02.2019 08:12
ABONE OLgoogle

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Taksim'de bulunan AKM binasının yıkılması sonrası yapılacak binanın maliyetini açıkladı. 

Toker "AKM’nin faturası" başlıklı yazısında, "Yeni AKM'nin ihale bedeli 860 milyon TL. Vahap Munyar'ın Hürriyet'teki yazısından öğrendik ki, Yeni Yapı-Sembol İnşaat ortaklığınca üstlenilen ihale bedeli sadece inşaatı kapsıyor. Mikrofon açık unutulunca kriz itirafı: Başkanım TOKİ bizi perişan etti

Teknik donanım için ayrı bir ihale yapılacak. Onunla birlikte yeni AKM'nin maliyeti en az 1 milyar TL'yi bulacak... AKM'nin yıkılmadan yaşatılması mümkündü.   AKM'yi de Fettah Tamince'nin şirketi Sembol İnşaat yapacak

Enflasyon farkını da eklersek bugünün rakamlarıyla 150 milyon TL'ye restorasyonu mümkünken, ekonomik kriz ortamında 1 milyar TL'lik bir ihale bedelinin göze alınması gerçekten de çok şey anlatıyor" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde