861 milyon dolar zarar! Hamdi Akın: İDO iç hatlar bu şartlarda devam edemez

861 milyon dolar zarar! Hamdi Akın: İDO iç hatlar bu şartlarda devam edemez

Hamdi Akın, "İDO'da iç hatlar faaliyetine bu şartlarda devam edemez. Zararına çalışamayız. Burada geriye hiçbir zaman alamayacağımız bir para kaybettik" dedi.

861 milyon dolar zarar! Hamdi Akın: İDO iç hatlar bu şartlarda devam edemez
16px
24px
28.03.2019 13:33
ABONE OLgoogle

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren iç hat seferlerini durdurma kararı almıştı. Ancak bu karar bir süreliğine ertelenmişti..

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen'in içinde bulunduğu ortaklık tarafından satın alınan İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) iç hatlarının durumuna ilişkin "İDO'da iç hatlar faaliyetine bu şartlarda devam edemez. Zararına çalışamayız. Burada geriye hiçbir zaman alamayacağımız bir para kaybettik. Devam etmesi için ne gerekiyorsa ortaklar olarak oturduk, konsensüse vardık. Yatırım ajansı aracılığıyla hükümete de ilettik. Cevap bekliyoruz. Biz sonuç itibarıyla şirketi devam ettirmeye yönelik tedbirler sunduk." dedi.  İDO, 500 milyon dolarlık borcu yapılandıracak

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’nin (İDO) özelleştirilme ihalesini 2011'de 861 milyon dolarla Hamdi Akın'ın ortağı olduğu Tepe-Akfen-Souter-Sera Gayrimenkul Yatırım konsorsiyumu kazanmıştı.   Fatih Altaylı: İDO, devletten büyük kazık yedi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde