Fatih Altaylı: İDO, devletten büyük kazık yedi

Fatih Altaylı: İDO, devletten büyük kazık yedi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin iç hat seferlerini durdurması kararını değerlendirdi. Şirketin özelleştirildiğini hatırlatan Altaylı, "Ciddi bir para ve büyük bir iyi niyetle özelleştirmeyi kazanan şirket, devletten kazık yedi" ifadesini kullandı.

Fatih Altaylı: İDO, devletten büyük kazık yedi
16px
24px
15.11.2018 05:01
ABONE OLgoogle

Fatih Altaylı, "Fazla et gelişmişlik göstergesi değil" başlığıyla yayımlanan yazısında "İstanbul Deniz Otobüsleri ya da kısa adıyla İDO İstanbul merkezli yaptığı iç hat taşımacılığına son verme kararı almış. Bir özelleştirme hatası olarak karşımıza çıkan bir durum" ifadesini kullandı.

"İDO, Bedrettin Dalan zamanında, çok ilerici ve çok doğru olarak başlamış bir işti. Yıllar içinde iyice gelişti ve sonunda birkaç yıl önce yapılan bir ihale ile beklenenin de üzerinde bir fiyatla özelleştirildi. Felaket o zaman başladı" görüşünü dile getiren Altaylı, devamında şu iddiaları ileri sürdü: 861 milyon dolara karlı diye almıştı... İDO kriz nedeniyle İstanbul iç hat seferlerini durduruyor

— Ciddi bir para ve büyük bir iyi niyetle özelleştirmeyi kazanan şirket, devletten kazık yedi. Nasıl mı? En kârlı hatlarında karşısına haksız rekabet yapan şirketler dikildi. Önce BUDO, Mudanya-İstanbul seferleri koyarak bu hatta rekabete başladı. Özelleştirme nedeniyle finansman yükü üstlenen şirketin karşısına, finansman yükü olmadan bu işe sadece gemi parası ödeyerek giren bir şirket haksız rekabete başladı. Yetmedi. Ardından bir diğer kârlı hat olan Eskihisar-Topçular arasında bir başka şirkete lisans verildi ve orada da haksız rekabete maruz kaldılar. 

— Özelleştirme ilkelerine ve sözleşmelere aykırı bir durumdu. Ardından "Varan 3" olarak Osmangazi Köprüsü devreye girdi. Osmangazi Köprüsü'nde fiyatlar kamu sübvansiyonu ile düşürülünce, bu hatta rekabet ve kazanç şansı kalmadı. Son kur oynamaları ile akaryakıt fiyatları da yükselince İstanbul içindeki hatlar zarar etmeye başladı. Zam yapılmasına izin verilmeyince de şirket sonunda pes etti ve hatları kaldırdı.

İDO 2011 YILINDA 861 MİLYON DOLARA ÖZELLEŞTİRİLMİŞTİ

2011 yılında 861 milyon dolar lisans bedeli karşılığında 49 yıllığına İDO’nun işletmesini devralan Tepe-Akfen-Souter-Sera ortak girişim grubu ihaleden kısa süre sonra Narlı Feribot İşletmeciliği (Negmar) sürprizi ile karşılaştı. 

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Eskihisar-Topçular’da ihale sonrasında haksızlıklarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etmişti.  Hamdi Akın isyanda: Biz 861 milyon dolar ödediysek ..

HAMDİ AKIN: AĞACI BİZE SATTILAR, KİRAZLARI BEDAVA DAĞITIYORLAR

Negmar lisans bedeli ödemeden “İstanbul Lines” ismi altında Eskihisar-Topçular arasında taşıt ve yolcu taşımacılığına başladı. 

İDO’yu alan ortaklıkta yer alan Akfen Holding’in yönetim kurulu başkanı Hamdi Akın maruz kaldıkları haksızlığı, “Ağacı bize sattılar, kirazlara bedava dağıtıyorlar.” sözleri ile dile getirmişti. İDO hem ihalesiz işletme hakkı veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Tavşanlı Belde Belediyesi’ni hem de Negmar aleyhine çok sayıda dava açtı. 

BURSA 3’ÜNCÜ İDARE MAHKEMESİ İDO LEHİNE KARAR VERDİ

İdare mahkemeleri ve Danıştay’dan İDO lehine çıkan kararlardan sonuncusu 6 Haziran 2017’de Bursa 3’üncü İdare Mahkemesi tarafından verilmişti.

Mahkeme, Tavşanlı Belde Belediyesi’nin imar planlarının değiştirilmesine dair verdiği kararlarının yürütmesini haksız rekabete sebebiyet verildiği gerekçesi ile durdurmuştu. 

“BELEDİYELER DANIŞTAY KARARLARINI KALE ALMADI”

İDO’yu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden devralan TASS Denizcilik ve Ulaştırma Hizmetleri AŞ, mahkeme kararlarına rağmen Negmar’ın taşımacılığa devam ettiğine dikkat çekmişti.   861 Milyon Dolarlık İDO'ya kötü haber

TASS şu açıklamayı yapmıştı: “İDO’nun haklılığı bu son kararda olduğu gibi mahkemelerce de onanırken, Tavşanlı Belediyesi ısrarlı bir şekilde bu konuda kesinleşmiş idare mahkemesi ve Danıştay kararlarına rağmen hukuka aykırı yeni meclis kararları almaktadır. Ancak İDO’nun hukuksal yönden sürdürdüğü bu haklı savaşı devam edecektir.”

İSKOÇ ORTAK RAHATSIZLIĞINI İLETTİ

2011 yılından beri Eskihisar-Topçular hattının zararını diğer hatlardan telafi etmeye çalışan İDO’nun büyük ortağı Souter kârlı olmasına rağmen iç hatlardan çekilme kararı aldı. 

IPA’nın edindiği bilgiye göre İskoç firma, lisans hakkı kendisinde olan bir güzergâhta Negmar’a aynı hakkın bedelsiz verilmesinden duyduğu hayal kırıklığını ilk günden beri İstanbul Büyükşehir, Kocaeli Büyükşehir belediyeleri ile Ulaştırma Bakanlığı nezdinde ifade etti. 

Ortağı Tepe ve Akfen gruplarının da desteği ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) nezdinde de üst düzey temaslarda bulunuldu. Ancak verilen sözlerin tutulmaması TASS’taki hayal kırıklığını ve zararı büyüttü. 

ESKİHİSAR-TOPÇULAR’IN ZARARI KÂRDAN MAHRUM ETTİ

Mahkeme kararlarına rağmen haksız rekabet şartlarının ortadan kaldırılmaması şirketin kâr tahminlerini altüst etti. İç hatlarda kazanılan para Eskihisar-Topçular’ın zararını düşürmek için kullanıldı. 

Konuya yakın bir kaynak, “49 yıllığına İDO’nun işletme hakkını alan TASS Denizcilik ve Ulaştırma Hizmetleri AŞ iç hatları kapatarak mevcut tabloya daha fazla tahammül edemeyeceği mesajını verdi. Bir anlamda rest çekti grup. Seferlerin iptal edilmesi vatandaşı da etkileyecek. Siyasetçilerin buna bigane kalması mümkün değil.” dedi.   İDO, Tepe- Akfen'e kaldı: 861 milyon Dolar

“NEGMAR VAKASI BÜTÜN PLANLARI BOZDU”

“Kur artışı, ihale yapıldığında gündemde olmayan Osmangazi Köprüsü ve Negmar vakası grubun bütün planlarını bozdu. Artan maliyetlere rağmen iç hatlarda zam yapmasına müsaade edilmedi. İDO özelleştiriliğinden bu yana kâr yüzü görmedi.” değerlendirmesinde bulunan aynı kaynak, TASS’ın herhangi bir teşvik ya da imtiyaz talep etmediğini, sadece Negmar ve ihalesiz taşımacılık yapılmasına müsaade eden mahalli idareler aleyhine verilen mahkeme kararlarının tatbik edilmesini beklediğini kaydetti.    

1 ARALIK’TAN İTİBAREN İÇ HAT SEFERLERİ DURACAK

İDO 1 Aralık’tan itibaren Yenikapı-Kadıköy, Sirkeci-Harem (Arabalı vapur), Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş/Beşiktaş seferlerini yapmayacak.

DIŞ HATLARDA DEĞİŞİKLİK YOK

İDO’nun dış hatlarda Yenikapı-Yalova, Yenikapı-Bandırma, Yenikapı-Bursa (Mudanya), Pendik-Yalova feribot ve deniz otobüsü seferleri ile Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri mevcut tarifeye göre devam edecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde