Dolar
49,9997
0,05%
Euro
55,9745
0,01%
Sterlin
67,0786
0,02%
Bitcoin
3.852.182
0,60%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.359,845
0,31%
Gümüş
50,44
-0,17%
Faiz
39,55
0,00%

Cem Garipoğlu'nun mezarındaki poşetin incelemesi tamamlandı: Kan bir insana ait değil

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun açılan mezarında bulunan poşetin polis laboratuvarındaki incelemesi tamamlandı. DNA izi aranan kriminal incelemede poşetteki kanların bir insana ait olmadığı anlaşıldı.

27.10.2024 08:27 • Güncelleme: 27.10.2024 08:34
Cem Garipoğlu'nun mezarındaki poşetin incelemesi tamamlandı: Kan bir insana ait değil
16px
32px

Münevver Karabulut’u vahşice katleden Cem Garioğlu’nun ölümüne ilişkin 10 yıldır farklı iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. 

NTV’deki habere göre, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabulut ailesinin talebi üzerine Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verdi.

Garipoğlu’nun mezarı geniş güvenlik önlemleri altında açıldı. Mezardan çıkan kafatası ve kemikler biraraya getirilerek Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

ŞÜPHE YARATAN POŞET

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in  mezarda şüphe yaratan bir poşet bulunduğunu söylemesinin ardından inceleme talep edildi.

Mezarda bulunan şeffaf naylon poşeti anlamlandıramadığını söyleyen Epözdemir, bu durumun kafatası ile kemiklerin sonradan bir poşet ile mezara konulduğuna dair şüphe içerdiğini ifade etmişti. 

Mezarda bulunan bir poşet de Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi.

POŞETTEKİ KANLAR BİR İNSANA AİT DEĞİL

Işık taraması, renk reaktif testi, yapılarak DNA izi arandı. Poşetteki kanların bir insana ait olmadığı anlaşıldı.

Bir DNA izine de rastlanmadı. Poşetin İstanbul Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü'nde incelenmesi için de talepte bulunulacak.

İNTİHAR ETTİĞİ BİLDİRİLMİŞTİ

2009 yılında işlenenen cinayetin ardından Cem Garipoğlu'nun 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği bildirilmişti.

Garipoğlu'nun ölmüş gibi gösterilerek yurt dışına kaçtığı iddiaları üzerine 3 Ekim'de fethi kabir işlemi gerçekleştirildi.

Cesedin Cem Garipoğlu'na ait olduğu tespit edildi. 

SAVCIDAN YILLAR SONRA İLK AÇIKLAMA

Dönemin Silivri Cezaevi’nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Metin Arda ise Garipoğlu’nun cesedinin sabah sayım yapan personel tarafından bulunduğunu söylemişti.

Olaydan yıllar sonra ilk kez konuşan Arda, Garipoğlu’nun başına poşet geçirip havasız kalarak öldüğünü anlatmıştı.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Marmaris kruvaziyer turizminde geçtiğimiz yılı üçe katladı, sezon aralık sonuna kadar uzadı
Marmaris kruvaziyer turizminde geçtiğimiz yılı üçe katladı, sezon aralık sonuna kadar uzadı