Dolar
49,9687
0,06%
Euro
56,0695
0,66%
Sterlin
67,1361
0,25%
Bitcoin
3.882.989
-0,03%
BİST-100
10.960,88
1,87%
Gram Altın
6.357,069
2,17%
Gümüş
50,92
3,65%
Faiz
39,55
-0,18%

Bursa'da silahlı saldırgan aranıyor

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir kahvehaneye tüfekle ateş açtıktan bir süre sonra trafik ışıklarında duran otomobili gasbederek yanındaki kadınla kaçan saldırgan aranıyor.

02.08.2024 11:04 • Güncelleme: 02.08.2024 13:29
Haberi paylaşın
Bursa'da silahlı saldırgan aranıyor
16px
32px

Kimliği henüz belirlenemeyen saldırgan, yanındaki kadınla 16 AVH 310 plakalı hafif ticari araca binerek Arabayatağı Mahallesi Menekşe Caddesi'ne geldi.

Araçtan inip otomatik tüfekle R.Y'ye ait kahvehaneyi tarayan şüpheli, yeniden araca binerek uzaklaştı.

Bu iş yerinin camlarının kırıldığı olayda, tüfekten çıkan saçmalar nedeniyle caddede annesinin yanında bulunan 1 yaşındaki Y.S. adlı erkek bebek, ayağından hafif yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis sevk edildi.

Bebek, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

SİLAHLI SALDIRIDAN 10 DAKİKA SONRA BİR OTOMOBİLİ GASBETTİ

Olaydan 10 dakika sonra söz konusu araçla Millet Mahallesi 11 Eylül Bulvarı'na gelen saldırgan, kullandığı aracı kırmızı ışıkta bekleyen 16 ABJ plakalı otomobilin önüne kırdı.

Sürücü Y.T'yi silah tehdidiyle araçtan indiren zanlı, yanındaki kadınla otomobile binerek kaçışını sürdürdü.

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Kayıtlarda, saldırganın Menekşe Caddesi'ne gelip hafif ticari araçtan inerek otomatik tüfekle bu iş yerini tarayıp kaçtığı, ardından 11 Eylül Bulvarı'nda kırmızı ışıkta bekleyen otomobilin önüne kırıp sürücüyü indirdekten sonra yanındaki kadınla uzaklaştığı görülüyor.

CİNAYETTEN HAPİS YATMIŞ

Saldırganın araçla Yıldırım ilçesi Cumalıkızık Mahallesi yakınına geldiğini belirleyen ekipler, çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdı.

Polis ekipleri, aracı mahalle yakınındaki ormanlık alanda buldu. Bölgede arama yapan polis ve jandarma ekipleri, Tırkaz ve Elif B'nin yerini dronla tespit etti.

Ekipler, tüfekle vurulduğu belirlenen Tırkaz'ın öldüğünü, Elif B'nin ise ayağından silahla yaralanmış olduğunu gördü.

Sağlık ekiplerince Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bursa'da 2018 yılının aralık ayında trafikte yol vermeme kavgasında işlediği cinayet nedeniyle bir süre hapis yattığı öğrenilen ve intihar ettiği ihtimali üzerinde durulan Arda Tırkaz'ın cesedi, olay yerindeki incelemelerin ardından Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

patronlardunyasi.com