Dolar
49,9972
0,04%
Euro
55,9591
-0,02%
Sterlin
67,0652
0,00%
Bitcoin
3.838.256
0,29%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.346,246
0,10%
Gümüş
50,36
-0,32%
Faiz
39,55
0,00%

Ahmet Altan'a Erdoğan'a hakaret cezası

Taraf Gazetesi’ndeki köşe yazısında Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Gazeteci Ahmet Altan para cezasına çarptırıldı

18.07.2013 12:16 •
Haberi paylaşın
Ahmet Altan'a Erdoğan'a hakaret cezası
16px
32px

Taraf Gazetesi’ndeki köşe yazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Gazeteci Ahmet Altan, 7 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Anadolu Adalet Sarayı 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Seçil Özkazanç ve Ahmet Altan’ın avukatı Veysel Ok katıldı.

Duruşmada söz alan Veysel Ok, Altan'ın suçsuz olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Mahkeme, yazılarda iyi niyet aramalıdır. Rahatsız edici ve rencide edici fikirler de koruma altındadır. Sert ifade saldırganlık değerlendirmesi yapmaya yetmez. Müvekkilim bir gazetecidir, Recep Tayyip Erdoğan ise 10 yıldır başbakanlık yapan kişidir ve bu nedenle eleştiri sınırı daha geniştir."

Köşe yazısına konu olan Uludere olayında kimin emir verdiğinin araştırılması gerektiğini ifade eden Ok, olayda sorumluların tespit edilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na müzekkere yazılmasını ve dosyada siyasi iktidarın sorumluluğunun bulunup bulunmadığının tespiti için de dosyanın bilirkişiye teslim edilmesini talep etti.

Altan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim, Ahmet Altan’ın yazısında eleştiri sınırlarını aşarak, hakaret ettiğinin sabit olduğunu belirterek önce 1 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetti. Hakim sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle 11 ay 20 güne indirdiği hapis cezasını günlüğü 20 liradan, 7 bin lira para cezasına çevirdi.