Deniz DALLI
Fransa'nın Nice kentinden hareket eden özel jet, akşam saatlerinde Milas-Bodrum Havalimanı'na indi.
ÖZEL JETİN LASTİĞİ İNİŞ SIRASINDA PATLADI
Ancak iniş sırasında özel jetin lastiği patladı. Yaşanan kaza Milas-Bodrum Havalimanı'nda paniğe neden oldu.
Özel jet, lastiği patladığı için pistte kaldı. Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Gelen uçaklar ise Dalaman Havalimanı'na yönlendirildi.
UÇAKTA UKRAYNALI MİLYARDERİN EŞİ BULUNUYORDU
Özel jette Ukraynalı iş insanı ve siyasetçi Igor Abramovich'in eşi ve 3 korumasının bulunduğu bildirildi.
Özel uçak havalimanına Abramovich için gelmişti. Milyarderin uçak geldikten sonra helikopterle havalimanına gelmesi ve daha sonra da buradan özel jetle Mikonos'a seyahat etmesi planlanıyordu. Ancak patlayan lastik planları değiştirdi.
IGOR ABRAMOVİCH KİMDİR?
Ukraynalı iş insanı Igor Abramovich 1984 doğumlu. 2019-2023 yılları arasında milletvekilliği yaptı.
İşletme ekonomisi, idari yönetim, jeofizik ve ısı enerji mühendisliği alanlarında eğitimleri bulunan Abramovich, 2007'den 2012'ye kadar bir inşaat holding şirketinde üst düzey görevlerde bulundu.
PJSC Concern AVEC and Co.'da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, mühendislik şirketi Inter Energy Group'ta başkanlık görevleri yaptı.
Doğal gaz üretimi, alternatif enerji, doğal gaz ve elektrik ticareti, yol yapımı, konut ve ticari gayrimenkul inşaatı ve geliştirme ile bilgi teknolojileri ve borsa piyasalarında faaliyet gösteriyor.
İş dünyasının dışında Ukrayna Ulusal Sanat Akademisi'nde danışmanlık yapıyor. Lüks sanat eseri koleksiyonerliğiyle ilgilenen Abramovich, Sotheby's gibi müzayede evlerinde sanat simsarı olarak da rol oynuyor.
patronlardunyasi.com