Google Cloud’un Türkiye’de bulut hizmetlerini sunması ve kurumların bulut teknolojilerine geçişini hızlandırmak amacıyla yeni bir işbirliği başlatıldı. Yerli bir bulut altyapısının oluşturulmasına yönelik anlaşmalar imzalandı.
Google Cloud, Turkcell ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklığı duyururken Türkiye’ye yapacağı yatırım miktarını da açıkladı.
ANTHONY CIROT: 2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM OLACAK
Google Cloud EMEA Güney Bölgesi Başkan Yardımcısı Anthony Cirot, “Türkiye'deki bulut bölgesine 2 milyar dolar yatırım yapacağız” ifadelerini kullandı.
Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç ise yatırım sürecine ilişkin, “2026 yılının ilk aylarında yatırıma başlayacağız” dedi.
CEVDET YILMAZ: TOPLAMDA 3 MİLYAR DOLAR
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “(Turkcell-Google Cloud) Toplamda 3 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz. Önemli bir rakam, bu diğer yatırımları da tetikleyecek” şeklinde konuştu. Turkcell ile Google Cloud işbirliğiyle duyurulan proje, toplamda 3 milyar dolarla Türkiye'ye şu ana gelen en büyük bilişim yatırımı olacak.
patronlardunyasi.com