Derince Limanı'ndan Rusya'nın Rostav-na Donu Limanı'na giden bir gemide bulunan Adolf Hitler'in 'Kavgam' isimli kitabı Rusya'da gündem oldu. Rustov Gümrük Müdürlüğü yetkilileri yapılan rutin kontrolde bulunan kitaba ülkede yasaklı olduğu için el koydu.
"GEMİDE KALAN EKSPERTİZ UNUTMUŞ OLABİLİR"
Geminin kaptanı, servis odasında bulunan kitabı Türkiye'de önceki boşaltma işlemini denetlemek için gelen ve gemide birkaç gün kalan ekspertizin unutmuş olabileceğini söyledi.
YASALARA AYKIRI OLDUĞU İÇİN EL KONULDU
Rus basınına açıklamalarda bulunan Rustov-na Donu Limanı Gümrük Müdürü Vladimir Niçipuroviç, Rusya Federasyonu İdari Suçlar Kanunu'nun 16.3'üncü maddesi gereğince 'terörist faaliyetlere çağrıda bulunan veya terörizmin kamuoyu önünde meşrulaştırılmasını amaçlayan basılı ve görsel-işitsel materyellerin yasak olduğunu hatırlatarak kitaba da bu sebeple el konulduğunu söyledi. Niçipuroviç ayrıca kitabın basım yılının 2022 ve dilinin Türkçe olduğunu belirtti.
TÜRKİYE'DE EN ÇOK BASKI YAPAN KİTAPLAR ARASINDA
Rusya'da el konulan Hitler'in Kavgam isimli kitabı, 2000'li yılların başlarında Türkiye'de en çok satılan kitaplar listesine girerek tartışmalara sebep olmuştu. Birçok yayınevi tarafından basılan kitap Türkiye'de en çok baskı yapan kitaplar arasında yer alıyor.
patronlardunyasi.com