Şirketler


Türk Telekomünikasyon A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, 26 Ekim 2026 tarihinde 14 uluslararası bankanın katılımıyla 1 milyar dolarlık kulüp kredisi anlaşması imzaladığını duyurdu. Şirket, sağlanan finansmanın Türkiye'nin dijital dönüşümüne yönelik yatırımlarında, özellikle 5G ve fiber altyapı projelerinde ve genel finansman ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını bildirdi.

Türk Telekom'un açıklamasına göre, kredi anlaşmasının nihai vadesi Ekim 2031, ortalama vadesi ise 4,55 yıl olarak belirlendi. Kredinin yıllık faiz oranı 6 aylık SOFR + yüzde 2,00 olurken, peşin ödenen tüm banka ücretleri dahil toplam finansman maliyeti 6 aylık SOFR + yüzde 2,15 olarak açıklandı.

BANK OF AMERICA KOORDİNATÖR OLARAK GÖREV ALDI

Kulüp kredisi işleminde Bank of America, koordinatör ve yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak görev üstlendi. ING Bank ise yetkilendirilmiş lider düzenleyici ve kredi temsilcisi olarak anlaşmada yer aldı.

BNP Paribas Fortis, Citibank, Emirates NBD, First Abu Dhabi Bank, HSBC Bank, Intesa Sanpaolo, MUFG Bank, Société Générale, Standard Chartered Bank ve SMBC Bank yetkilendirilmiş lider düzenleyiciler arasında bulundu. Anlaşmada Mashreqbank lider düzenleyici, J.P. Morgan ise düzenleyici olarak görev aldı. Türk Telekom, 1 milyar dolarlık finansmanın 5G ve fiber yatırımlarının yanı sıra şirketin genel finansman ihtiyaçlarına tahsis edileceğini belirtti.

patronlardunyasi.com