Mumbai Belediyesi geçtiğimiz yıl açtığı ilk ihalede, Türkiye merkezli Maren Robotics ürünlerini tedarik edecek bir Hint firmasını kısa listeye almıştı.
Ancak, Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilimde Türkiye'nin Pakistan'a açık destek varmasıyla başlayan kriz ve kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bu karar Haziran ayında iptal edildi.
HİNTLİ ÜRETİCİ ŞARTI GELDİ
Yeni şartnameye göre, ihaleye sadece “Hint üreticiler” veya onların yetkili distribütörleri teklif verebilecek. Ayrıca son yedi yıl içinde benzer projelerde devlet kurumları, yarı kamu kuruluşları veya itfaiye ve acil servislerle çalışmış olma tecrübesi de zorunlu tutuluyor.
Mumbai Belediyesi yetkilileri, kararın aynı zamanda Hindistan’ın “Make-in-India” kampanyasını desteklemek amacıyla alındığını vurguluyor.
ALTI PLAJDA KULLANILACAK
Alınacak robotik cankurtaran cihazlarının, 200 kilogram taşıma kapasitesi ve 18 km/saat hıza ulaşabilme özelliği bulunuyor. Uzaktan kumandalı bu sistemler, kurtarıcıların denize girmeden boğulma vakalarına müdahale etmesine olanak sağlayacak.
Cihazlar, ilk etapta Mumbai’nin en yoğun plajları Girgaon, Dadar, Juhu, Versova, Gorai ve Aksa’da kullanılacak.
İLGİLİ HABER
patronlardunyasi.com