Gündem


İsrail'de Dalyan Shipping'e ait Serafina adlı kargo gemisi 'insanlık dışı koşullar' olduğu gerekçesiyle alıkonuldu.

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) Müfettişi Assaf Hadar, gemide iş sözleşmesi eksikliği, uygunsuz gıda depolaması, böcek istilası ve bozuk tuvaletler tespit ettiğini bildirdi ve durumu İsrail'de gemileri denetlediği dört yıl boyunca karşılaştığı en kötü durum olarak tanımladı.

7Deniz’in haberine göre, denetimde, 0°C'nin üzerinde çalışan gıda saklama dondurucuları, kötü kokular yayan çürümüş etler ve bakımsız durumdaki temizlik tesisleri de dahil olmak üzere çok sayıda ihlal ortaya çıkarıldı. Hayfa Liman Devleti Kontrolü (PSC) gemide 18'i tek başına alıkonulmayı gerektirecek kadar önemli olan 29 kusur tespit etti.

Hadar, “Denizcilerin bu insanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda bırakılmaları tam bir utanç kaynağı. İsrail'de ITF için gemileri denetlediğim dört yıl boyunca, hiç bu kadar kötü bir şey görmedim" dedi.

Serafina, ITF'e göre Akdeniz'de faaliyet gösteren en kötü bayraklardan biri olarak bilinen Palau bayrağı altında kayıtlı. Türk vatandaşı 12 ve Mısır ve Azerbaycan vatandaşı 5 kişiden oluşan mürettebat, böcek ve pire istilası, boş ve uygunsuz şekilde depolanmış dondurucular ve bozuk tuvalet ve duş tesisleri gibi korkunç yaşam koşullarıyla karşı karşıya kaldı.

Hadar, mürettebata yardımcı olmak amacıyla rıhtımda mürettebat için portatif tuvaletler ve duşlar ayarladı ve mürettebatın kendi ülkelerine geri gönderilmelerini sağlamak için çalışıyor.

Hadar, “Denizcilerin insana yakışır çalışma koşullarına sahip olma hakları vardır. Ve ITF ve müfettişleri, haklarına saygı gösterilmesini talep ederken her zaman onlarla omuz omuza duracaklardır" ifadelerini kullandı.

Equasis verileri Serafina'nın Dalyan Shipping LTD'ye ait olduğunu ve Mert Marine Corp tarafından yönetildiğini gösteriyor.

patronlardunyasi.com