Finans


ABD Başkanı Donald Trump, İran’a ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Trump, İran’da yaşanan sürecin “verimli bir rejim değişimi” olduğunu öne sürerek, Washington ile Tahran arasında yeni bir dönemin başlayabileceği mesajını verdi.

"URAYNYUM ZENGİNLEŞTİRME SONA ERİYOR" İDDİASI 

Trump, İran’da uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin tamamen durdurulacağını öne sürerken, ABD’nin İran ile birlikte nükleer kalıntıların temizlenmesi için çalışacağını ifade etti. Söz konusu bölgelerin, saldırıdan bu yana ABD Uzay Kuvvetleri tarafından uydu üzerinden yakından takip edildiğini belirten Trump, “hiçbir müdahale olmadığını” iddia etti.

YAPTIRIMLAR VE TARİFELERDE YENİ DÖNEM

Açıklamasında ekonomik başlıklara da yer veren Trump, İran ile gümrük tarifeleri ve yaptırımların hafifletilmesi konularında görüşmeler yürütüleceğini kaydetti. Trump, hazırlanan 15 maddelik planın önemli bir bölümünde uzlaşma sağlandığını belirtti.

SİLAH SAĞLAYAN ÜLKELERE YÜZDE 50 GÜMRÜK TARİFESİ

Trump’ın mesajında en dikkat çeken başlıklardan biri ise üçüncü ülkelere yönelik uyarı oldu. İran’a askeri ekipman sağlayan ülkelerin ABD ile ticaretinde ağır yaptırımlarla karşılaşacağını belirten Trump, bu ülkelere yüzde 50 oranında gümrük tarifesi uygulanacağını duyurdu. Söz konusu uygulamanın istisnasız şekilde yürürlüğe gireceği vurgulandı.

patronlardunyasi.com