Gündem


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın 25 Eylül 2025 tarihinde Beyaz Saray'da bir araya geldikleri görüşmenin ardından THY ile Boeing arasında 225 uçaklık dev bir anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu. 

ANLAŞMANIN ÇOK AYKIN OLDUĞU GEÇEN HAFTA DUYURULDU

Ancak THY'nin motor üreticisi CFM International ile yürüttüğü motor bakım sözleşmesi ve endüstriyel iş birliği pazarlıklarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle süreç tıkanmıştı. 

THY'nin CFM ile bakım konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle anlaşmadan çekilme tehdidinde bulunmasının ardından, geçen hafta Boeing'in geciken siparişi sonuçlandırmaya çok yakın olduğu haberleri kamuoyunda yer aldı.

İMZALAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HUZURUNDA ATILDI

Taraflar arasında yaşanan pürüzler aşıldı ve THY ve Boeing arasındaki imzalar bugün atıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Birleşmiş Milletler'in (BM) 81. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta Türk Hava Yolları ile Boeing arasında düzenlenen anlaşma imza törenine katıldı. 

Törende, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Murat Şeker ile Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO'su Stephanie Pope da yer aldı.

patronlardunaysi.com