Otomobil


Otomotiv devi Stellantis, Fiat 500 modelinin üretildiği İtalya'nın Torino kentindeki Mirafiori fabrikasında üretime ara verme kararını bir hafta daha uzattı. Düşük talep ve motor kontrol ünitelerinde kullanılan çiplerin tedarikinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle fabrikada 9-13 Kasım haftasında da üretim yapılmayacak.

DÜŞÜK TALEP ETKİLİ OLDU

Bu uzatma kararıyla birlikte, Mirafiori tesisinde üst üste dördüncü hafta üretim durmuş olacak. Stellantis sözcüsü, Ekim ortasında başlayan ilk iki haftanın düşük talep nedeniyle yaşandığını belirtti.

ÇİP TEDARİKİNDE SORUN

Sözcü, bu hafta ve önümüzdeki hafta yaşanacak olan kapanmanın, özellikle motor kontrol ünitelerinde kullanılan çipler olmak üzere elektronik bileşenlerdeki bir kıtlıkla bağlantılı olduğunu da ifade etti.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Sendika yetkilileri, grevin devam etmesinin nedeninin Fiat 500 şehir otomobiline olan düşük talep olduğunu belirtti.

FIOM metal işçileri sendikasından Gianni Mannori, bileşen kıtlığını bahane etmenin "bir mazeret" olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Stellantis, motor kontrol ünitelerindeki kıtlığın Fiat 500 ve Fiat Pandina modellerinin İtalya'daki üretiminde "önemli" aksamalara neden olduğunu belirtmişti.

patronlardunyasi.com