Star Grubu'na 300 milyon dolarlık bedel
TMSF'nin Uzanların Medya Grubu'nda bulunan şirketlerin muhammen b edelleriyle ilgili çalışması sona erdi. Grubun toplam bedeli yaklaşık 300 milyon doları buldu. En yüksek değer ise 150 mi lyon dolar ile Star Televizyonu için tespit edildi.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İmarbank operasyonu kap samında el konulan Uzanların medya şirketi Star Medya Grup'ta bulunan şirketlerin muhammen bedellerinin tesp itiyle ilgili çalışmayı tamamladı. TMSF, Başbakanlığa şirketlerin satış ilanıyla ilgili hazırlanan taslağı gönderdi.
'Fiyatlar, açık arttırmada yükselir'
TMSF yetkilileri, Star Medya Grubu şirketlerine yoğun bir katılımın olacağını beli rterek, satış sırasında şirketler için tespit edilen muhammen bedellerin yükselmesini beklediklerini kaydettiler. Öz ellikle bazı radyolar üzerinde yoğun rekabetin yaşanacağını ifade eden TMSF yetkilileri, tüm gruptan elde edilecek ge lirin 300 milyon doların da üzerine çıkacağını söylediler. TMSF yetkilileri, Uzanların çimento fabrikaları ile Telsim şirket iyle ilgili değer tespit çalışmaların da tamamlandığını kaydettiler. Medya Grubu şirketlerinin ardından, çimento fabrikalar ı satılacak.
Cem Uzan ifade verdi
Kemal, Hakan ve Yavuz Uzan'ın da aralarında bulunduğu 34 sanıkla birlikte yargılanan Cem Uzan ifade verdi. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında Cem Uzan'ın da bulunduğu 34 tutu ksuz sanık katıldı. Duruşmada sorguları yapılan sanıklardan Cem Uzan, davaya ilişkin fezlekeyi hazırlayan Şişli Cumh uriyet Savcısı Mecit Ceylan'ı eleştirdi. "Türkiye'nin 5 büyük partisinden birinin başkanı olduğunu, oturduğu yerin bilindi ğini, bugüne kadar savcılıkta ve mahkemede ifade vermesi istendiğinde hep gittiğini" belirten Uzan, "dosyadaki telefo n dinlemelerinin de hukuka aykırı şekilde elde edildiğini ve delil niteliği taşımadığını" iddia etti. Duruşma çıkışında bir ba sın mensubunun askerlik yapmayacağına ilişkin basında çıkan haberleri hatırlatması üzerine, Uzan, "Ben askerlik yaptı m" dedi.
MEB, Uzan çiftliğini nasıl kullanacağını araştırıyor
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF) el konulan Uzan ailesinin Pamukova'daki eski çiftliği nin kullanımına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) esasları belirlemeye çalıştığı bildirildi. Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, çiftliğin kullanılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Çiftliğin güvenliğinin, milli eğitim mü dürlüğüne bağlı görevlilerce sağlanmaya başlandığını belirten Yazıcı, şunları kaydetti: "Bakanlık, çiftliğin kullanım esaslarına yönelik çalışma yapıyor. Şu ana kadar bize bir bilgi gelmedi. Biz sadece şimdilik çiftliğin güvenliğini s