6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti.
Büyük felaketin ardından Türkiye yaraları sarmak için omuz omuza vermiş, pek çok yerde yardım kampanyaları düzenlenmişti.
Bu yardım kampanyalarının en büyük ve en kapsamlısı, televizyonlardan canlı yayınlanan "Türkiye Tek Yürek" kampanyasıydı.
DEPREM YÜZSÜZLERİ, SÖZ VERDİKLERİ BAĞIŞLARI YATIRMADI
Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu, Didem Arslan Yılmaz gibi isimlerin sunuculuğunu üstlendiği programda çok sayıda siyasetçi, iş insanı ve ünlü isim canlı yayına bağlanarak yardım kampanyasına ne kadar bağışlayacaklarını açıklamışlardı.
Gecenin sonunda depremzedeler için 115 milyar 146 milyon 528 bin lira yardım sözü verildi ancak 'deprem yüzsüzü' kişilerin sözlerinde durmaması neticesinde bu oranın bir kısmı toplanabildi.
PATRONLAR DÜNYASI, DEPREM YÜZSÜZLERİNİN DEŞİFRE EDİLMESİ İÇİN KAMPANYA BAŞLATMIŞTI
Patronlar Dünyası, sözünün eri iş insanlarını ve sanatçıları ödedikleri bağışların dekontlarını ortaya koyarak, deprem yüzsüzlerini ortaya çıkartmak için kampanya başlatmış ve bu konuyu defalarca kez yazarak gündeme taşımıştı.
En son İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 'verilen bağış sözlerinin toplanması için görüşmeler yapıldığını' açıklamasına rağmen kayıp 30 milyar TL'nin akıbeti bir türlü netleşmedi.
SELÇUK BAYRAKTAR'DAN DEPREM YÜZSÜZLERİNE TOKAT GİBİ CEVAP
Bu esnada ise Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar örnek bir davranışla verdiği sözü tuttu.
#video_8972209#
1.012 HANELİK KALICI KONUT PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI
Selçuk Bayraktar, X hesabından yaptığı paylaşım ile depremden etkilenen vatandaşlar için Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta Baykar olarak TOKİ ile işbirliği halinde başlatılan 1.012 hanelik kalıcı konut projesinin sonuna yaklaşıldığını duyurdu.
ADIYAMAN'DA 349 KONUTUN ANAHTAR TESLİMLERİNE BAŞLANILDI
Adıyaman etabında 349 hanenin tamamlandığını ve ihtiyaç sahiplerine anahtar teslimine başlanıldığını açıklayan Bayraktar, "Allah bir daha böylesi felaketlerle bizleri sınamasın" dedi.
BAYKAR, TÜRKİYE TEK YÜREK KAMPANYASINA DA 4,5 MİLYAR TL BAĞIŞLAMIŞTI
PD'nin başlattığı kampanya kapsamında deprem bağış dekontlarını gönderen şirketlerden biri olan Baykar'ın, televizyonda 2,5 milyar TL bağış sözü vermesine rağmen AFAD'a 4,5 milyar TL bağışladığı ortaya çıkmıştı.
İLGİLİ HABERLER
patronlardunyasi.com