Kerim ÜLKER
Türkiye’nin gündemine bir anda oturan Tera Yatırım, bu kez de bir ay önce sponsorluk allaşması imzalayan Beşiktaş kulübü ile gündemde.
Tera’yı formasına alan Beşiktaş’ın hisseleri, deyim yerindeyse taban oldu. 17 Ağustos’ta Beşiktaş Kulübü ile Tera Yatırım arasında imzalanan sponsorluk anlaşmasının üzerinden tam da 1 ay geçti. Gelinen noktada hisselerde hızlı yükseliş yaşanırken, Tera Yatırım'a yönelik gelişmelerin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın BJKAS paylarında sert düşüşler yaşandı.
Beşiktaş’ın hisseleri, bugünü yüzde 9,75 değer kaybederek 2,13 liradan kapattı.
Bugün ise Galatasaray’ın hissesinde bir değişim olmazken, Fenerbahçe’de ise yüzde 2.63’lük değer artışı gözlendi.
Son 5 günlük düşüşte ise Beşiktaş’ın kaybı yüzde 21.1 olarak gerçekleşti. Bu süreçte Galatasaray’da yüzde 4.9’luk, Fenerbahçe’de ise yüzde 12’lik bir kayıp söz konusu.

HEM FUTBOL HEM DE BASKETBOL TAKIMI
Beşiktaş, Tera ile 2026-2027 ve 2027-2028 sezonlarını kapsayan sponsorluk iş birliğinde Tera, siyah-beyazlı kulübün forma ve şort sponsoru olurken, erkek basketbol takımına da sponsorluk desteği sağladı. Anlaşmanın yanı sıra taraflar arasında finansman, yatırım bankacılığı ve sermaye piyasaları alanlarında farklı iş birliklerinin değerlendirilmesine yönelik görüşmeler de gündeme gelmişti.

SERDAR ADALI: PARA LAZIM OLUNCA ALACAĞIM
Ancak bugün tartışmanın odağında sponsorluk anlaşmasının kendisinden çok, Beşiktaş'ın sözleşmeden doğan parasal haklarını hangi şartlarda ve ne zaman tahsil edebileceği bulunuyor.
Sponsorluk anlaşmasının tanıtımında Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın, Tera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen’e hitaben “Para lazım olunca gideceğim, alacağım Emre Bey’den” şeklindeki sözleri gündem olmuştu. Tezmen’in ise bu sözlere “Eyvah!” şeklinde karşılık verdiği aktarılmıştı. Aradan geçen sürede Tera Grubu'yla ilgili sermaye piyasalarında yaşanan gelişmeler, bu sözleri yeniden gündeme taşıdı.
patronlardunyasi.com