Gündem


2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk ders zili yarın çalıyor. Bir haftadır kaynaştırma derslerine giren en minik öğrenciler, ağabey ve ablalarıyla buluşacak. Okulun ilk günü sosyal medyada da çokça konuşulurken, insanların içini ısıtan bir görüntü Şahinbey Belediyesi’nden geldi. 

OKULUN İLK GÜNÜ HEDİYESİ

Belediye, ilçede ilköğretim okullarına giden 100 bin öğrenciye içerisinde kırtasiye malzemelerinin olduğu çantalar hediye etme kararı almıştı. Belediye Başkanı Umut Yılmaz, ekipleriyle birlikte okul okul dolaşarak kırtasiye setlerini sıraların üzerine bırakıyordu.

#video_9706437#

BAŞKANIN UNUTAMADIĞI GÖRÜNTÜ

“Bütün çocuklarımız bütün kırtasiye malzemelerini sıralarında görmüş olacak. Bu çocukların mutluluğu benim mutluluğum. Bu tarif edilemez” diyen Umut Yılmaz, çocuklara hediye edilen kırtasiye setlerinin hikayesini ise şöyle anlattı: 
“Küçüklüğümü hatırladım. Belediye başkan adaylığından önce bir görüntü vardı, çok üzülmüştüm. Bir çocuk resim yaparken diğer çocuk onu izliyordu. Bütün çocuklar aynı anda resim yapsın dedim ve Allah bana bugünü nasip etti. Çok duyguluyum. Gerçekten inanılmaz mutluyum. Bir buçuk yıldır belediye başkanıyım ama bugünkü mutluluğum, bugünkü huzurum tarif edilmez. 

ŞEHİTKAMİL HALKINA TEŞEKKÜR

Bana bu mutluluğu siz yaşattınız. Bütün Şehitkamil halkına çok teşekkür ediyorum. Bir belediye başkanı olarak, bir baba olarak gerçekten bu çocukların mutluluğu benim mutluluğum, bu tarif edilemez. İnşallah pazartesi günü okulunuzdaki ilk gününüzde bütün çocuklarımız bütün kırtasiye malzemelerini sıralarında görmüş olacak.

YARININ BÜYÜK TÜRKİYESİ OLACAKLAR

Pazartesi günü için 40 bin öğrencimizin sıralarına bu hediyelerimizi bırakmış olduk. Şimdi sırada 60 bin öğrencimiz var. Önümüzdeki günlerde de bunu tamamlayacağız. Her çocuğumuzun eşit imkânlarla eğitim alması, hayallerini özgürce renklendirmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki; bugünün küçükleri, yarının büyük Türkiye’si olacak.”

patronlardunyasi.com