Türkiye'nin sanayi lokomotiflerinden biri olan Bursa'da çıkan orman yangınları üçüncü günde de devam ediyor.
Tekstil, otomotiv, makine-metal, tarım ve mobilya sanayileriyle ülke ekonomisine yön veren kent, aynı zamanda savunma, havacılık ve raylı sistemler gibi yüksek teknoloji alanlarında da üretim yapıyor. Yangının bu kadar kritik bir bölgede çıkması, yalnızca doğayı değil üretim altyapısını da tehdit ediyor.
HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE
Bursa'yı etkisi altına alan yangın, Gürsu İpekyolu Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları ile Kestel’e bağlı Ağlaşan Mahallesi arasındaki ormanlık alanda çıktı. Gece boyunca 1777 personel ve 688 araçla yapılan müdahalelere, günün ilk ışıklarıyla birlikte 3 helikopter ve 3 yangın söndürme uçağı da havadan destek verdi. Vatandaşlar da ekiplerin mücadelesine katılarak söndürme çalışmalarına destek verdi.
Yangın nedeniyle dün gece saatlerinde kapanan Bursa Çevre Otoyolu’nun bazı bölümleri bu sabah itibarıyla yeniden ulaşıma açıldı. Rüzgarın etkisiyle kırsal Karahıdır, İğdir ve Avdancık mahalleleri tedbiren boşaltıldı.
YANGIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI
Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yangına yönelik müdahalenin AFAD koordinasyonunda, kamu kurumları, yerel yönetimler ve vatandaşların desteğiyle sürdüğü belirtildi. Açıklamada, “Ekiplerimizin kararlı ve özverili çalışmaları sayesinde yangının yayılma hızı ve enerjisi büyük ölçüde kontrol altına alındı” denildi.
BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLADI: MÜHADALE SÜRÜYOR
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise yangının başladığı Kestel’den Gürsu’ya kadar yayıldığını, bazı bölgelerde alevlerin kontrol altına alındığını ancak müdahalenin sürdüğünü açıkladı. Orhaneli ve Harmancık’taki yangınlar ise gece saatlerinde kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçildi.
patronlardunyasi.com