Yenibosna'da Şirinevler 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında patlama oldu. Bomba yerleştirilmiş motosikletle gerçekleştirildiği belirtilen saldırı sonrası kasklı ve kırmızı montlu saldırganın kaçtığı belirtiliyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin saldırıda 10 kişinin yaralandığını açıkladı.
"AĞIR YARALIMIZ YOK"
İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerinde yaptığı açıklamada, "Patlama 15.45 sıralarında bir motosikletin park edilmesi suretiyle meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 10 tane vatandaşımız yaralanmıştır. Ağır yaralımız yok, tedavileri devam ediyor. Olayın oluş şekli örgüt bağlantısı ve hangi örgütün olduğu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Etraftaki kamera görüntülerinin tamamı toplanıyor, bunların hepsi incelenecek. Polislerden yaralımız yok. " dedi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlardan sorumlu Başsavcı vekili İsmail Uçar ve aynı bürodan 3 Cumhuriyet savcısı saldırının gerçekleştiği olay yerine geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yenibosna'da gerçekleşen hain saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.
Bombalı saldırı 15.50 sularında gerçekleşti. Patlamanın ardından silah sesleri yükseldi. Yaralılar olay yerine gelen 3 ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, ikinci bir patlamaya karşı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.
Bölgeye çok sayıda özel harekatçı ve bomba imha ekipleri sevkedildi. Polis helikopterleri de havadan destek veriyor.
İlk bilgilere göre motosikletle olay yerine gelen kasklı ve kırmızı montlu olduğu belirtilen saldırgan, motosikleti bırakarak olay yerinden uzaklaştı.
Çevredeki araç ve binalar zarar gördü
Patlamanın şiddetiyle çevredeki araçlar ve binalar zarar gördü.
Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askeri İnzibat binası yakınında meydana gelen patlamanın ardından Fatih Caddesi trafiğe kapatılırken, AFAD ve itfaiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.
Şüphelinin eşkali belirlendi
Patlamanın olduğu bölgeye gelen polis ekipleri, olaya karıştığı iddia edilen bir şüphelinin eşkalini tespit etti.
Güvenlik güçleri, şüphelinin yakalanması için çevrede uygulama başlatırken, polis helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor.
Otobüs ve metrobüslerde çalışma başlatıldı
Ekipler, şüphelinin yakalanması için otobüs ve metrobüslerde de çalışma yapmaya başladı.
Bomba imha ekipleri olay yerinde inceleme yapıyor
Olay yerine gelen Bomba İmha Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, trafiğe kapatılıp boşaltılan Fatih Caddesi ve çevresinde inceleme yapıyor.
Yaralıların tedavisi sürüyor
Öte yandan, hastanelere kaldırılan yaraların tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
3 savcı soruşturacak
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askeri İnzibat binası yakınında meydana gelen patlamanın ardından soruşturma başlattı.
Soruşturma için 3 savcı görevlendirildiği öğrenildi.
1. Ordu Komutanı incelemelerde bulundu
1.Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askerlik Şubesi yakınında meydana gelen ve 10 kişinin yaralandığı patlamanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu.
Orgeneral Avsever, akşam saatlerinde terör saldırısının olduğu Fatih Caddesi'ne geldi. Güvenlik görevlileri eşliğinde olay yerini gezen Avsever, polis merkezi ve askerlik şubesini ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.
Vatandaşların geçişine açıldı
Bu arada, polis ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor. Patlamada hasar gören araçların çekilmesinin ardından belediye görevlileri temizlik çalışmalarına başladı.
Saldırı nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapatılan Fatih Caddesi'nin bir bölümü de, kontrollü olarak vatandaşların geçişine açıldı.
OLAY YERİNDEN KARELER



