Kültür-Sanat


Vuslat Doğan Sabancı'nın yeni sergisi Emanet Troy, bugün Çanakkale'de kapılarını açtı.

"Emanet/Troy" sergisi, Paolo Colombo küratörlüğünde, meraklıları ile buluştu. Vuslat Doğan Sabancı bu sergide, İlyada'dan aldığı ilhamla, izleyiciyi mit ve hafıza üzerine düşünmeye davet ediyor.

Günümüz dünyasında yaşanan savaşların ve içerisinde kaldığımız kaosların bir bütün olarak kolektif hafızamızı nasıl şekillendirdiğini incelerken, 5000 yıl önceye dönüp bakıyor. Vuslat Doğan Sabancı ölüm korkusunun getirdiği yıkım, nefs mücadelesi ve sevgi kavramlarını sorguladığı eserleriyle bölgenin kültürel mirasını irdeliyor. Güven, bağlılık, derin bir sadakat ve koruyuculuğun değerini ifade eden "emanet" kavramı sanat çalışmalarının odağında yer alıyor.

İLK KONUĞU RAHMİ KOÇ

Vuslat Doğan Sabancı'nın geçtiğimiz yıl İstanbul'da gerçekleşen Emanet sergisinde ilk konuklardan biri  Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç olmuştu. Koç, bu yıl da geleneği bozmadı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sergisini ziyaret edebilmek için Çanakkale'ye geldi. Sabancı ve Koç'un buluşmasına ait kareyi sosyal medya hesabından paylaşan Vuslat Doğan Sabancı, "Emanet/Troy'a ilk ziyaretçim. Desteğiniz için teşekkürler Rahmi Bey" notunu düştü.

Ayrıca Vuslat Doğan Sabancı ve Rahmi Koç'un sergi şıklığı da dikkatlerden kaçmadı. Vuslat Doğan Sabancı beyaz bir elbise, kahverengi kovboy çizmesi ve çeşitli aksesuarlar tercih ederken, Rahmi Koç da beyaz kazağı, kırmızı renk tişörtü, açık mavi renk pantolon ve siyah kemerli hasır bir şapkayla bir hayli şıktı. 

patronlardunyasi.com