Patronlar


Pegasus CEO’su Güliz Öztürk, Pegasus Havayolları’nın, Esas Holding tarafından alınmasının 19. yılına özel bir paylaşımda bulundu. Öztürk, paylaşımında, “İlk gününden beri gururla şahit olduğum bu yolculukta, hiç bitmeyen tutkumuzla ve görev aşkımızla yola devam ediyoruz” dedi.  Öztürk, “2005 yılında 7 destinasyon 5 uçak, 2024 yılında 134 destinasyon 107 uçak" diyerek uçakların fotoğraflarını da paylaştı.

Pegasus Havayolları, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ali Sabancı’nın yaptığı Esas Grup tarafından Ocak 2005'te satın alınan Pegasus Havayolları, kısa ve orta mesafeli hatlarda noktadan noktaya uygun fiyatlı ulaşım imkanı hedefiyle yola çıktı. Pegasus Havayolları, 2005 yılının Kasım ayında iç hat tarifeli seferlerine başlayarak Türkiye'de faaliyet gösteren tarifeli havayolları arasında 4'üncü sırada yer aldı.

KABİN MEMURLUĞUNDAN CEO’LUĞA

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde öğrenciyken daha fazla seyahat etmek için 1990 yılında THY'ye giren ve 2.5 yıl boyunca kabin memurluğu görevini sürdüren Öztürk, mezuniyetinin ardından THY'de Uluslararası İlişkiler ve Anlaşmalar Müdürlüğü'ne girdi. 1996'da bu bölümün müdürü olan Öztürk, 2000'de Pazarlama Başkanlığı'na atandı. 2003 yılında THY'den istifa eden Öztürk, 2005 yılında Pegasus Havayolları'na geçiş yaptı. 

Tarifeli Uçuşlar Müdürü olarak göreve başlayan Öztürk, başarılı çalışmalarının ardından Türkiye'de sivil havacılık tarihinde bir ilke imza atarak sektörün ilk kadın CEO'su oldu. 

patronlardunyasi.com